Ebola-ramt Sierra Leone ophæver udgangsforbud

Sierra Leone har søndag valgt ikke at forlænge de seneste tre dages udgangsforbud, som skulle medvirke til at bremse udbruddet af ebola. Det oplyser landets sundhedsministerium ifølge Reuters.

Tidligere søndag var der ellers meldinger om, at udgangsforbuddet, der blev indført fredag og har lagt gaderne øde i det vestafrikanske land, ville blive forlænget.

Men ifølge Stephen Gaojia, der er leder af det nødhjælpscenter, der står bag den nationale indsats mod ebola, er formålet med udgangsforbuddet stort set blevet opfyldt og derfor er der ingen grund til at forlænge det.

Siden fredag er 28.000 frivillige gået fra dør til dør for at finde spor efter ebola og for at instruere folk i, hvordan de undgår sygdommen.

Med sig havde de 1,5 millioner stykker håndsæbe for at opmuntre folk til at huske at vaske hænder. Sierra Leone har registreret flere end 1700 tilfælde af ebola, og flere end 600 er døde.

Læger uden Grænser har kritiseret, at myndighederne vælger at spærre folk inde i deres huse. Organisationen er bekymret for, at det vil få folk til at skjule mulige tilfælde af ebola og dermed medvirke til at sprede sygdommen endnu mere.

Beslutningen om at forbyde landets seks millioner indbyggere i at forlade deres hjem er det hidtil mest drastiske forsøg på at inddæmme epidemien.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip