Egypten fængsler 78 børn for at demonstrere

En egyptisk domstol har onsdag idømt 78 børn fængselsstraffe på mellem to og fem år.

De straffes for at have taget del i demonstrationer til fordel for den væltede præsident Mohamed Mursi og Det Muslimske Broderskab.

Myndighederne i det nordafrikanske land har siden 2013, hvor Mursi blev væltet, gennemført en omfattende kampagne mod støtter af Mursi og Det Muslimske Broderskab og fængslet tusinder.

Onsdag var turen så kommet til 78 drenge i alderen 13-17 år, der af en dommer i kystbyen Alexandria blev kendt skyldige i at have demonstreret til fordel for Det Muslimske Broderskab i løbet af de seneste tre måneder.

- De 78 mindreårige medlemmer af Det Muslimske Broderskab, blev anholdt for at deltage i demonstrationer organiseret af gruppen, der opfordrede til at styrte det siddende regime. De blokerede veje og transport og skræmte borgere, rapporterer det statslige nyhedsbureau Mena.

I 2011 blev Det Muslimske Broderskabs parti, Friheds- og Retfærdighedspartiet, Egyptens største og erobrede knap halvdelen af alle sæder i parlamentet.

Året efter vandt Mohamed Mursi præsidentvalget og blev den første islamistiske leder i det nordafrikanske land, men allerede 3. juli 2013 blev Mursi fjernet fra præsidentposten af militæret.

Samme år blev Broderskabet erklæret for en ulovlig terrororganisation.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip