Egyptens Mursi idømt 20 års fængsel

En egyptisk domstol har idømt landets tidligere islamistiske præsident Mohammed Mursi 20 års fængsel for den rolle, som han spillede i forbindelse med demonstranters død i 2012, oplyser statsligt tv.

Domstolen frikendte Mursi for drabsanklager, som kunne have medført dødsstraf til den tidligere præsident.

12 andre ledere fra Det Muslimske Broderskab, deriblandt Mohamed El-Beltagy og Essam El-Erian, er også blevet idømt lange fængselsstraffe på op til 20 år.

Dommene kan appelleres.

Det Muslimske Broderskab har opfordret til protestdemonstrationer mod dommene.

- Lederen af kuppet udnytter domstolene i kampen mod folkets vilje og mod præsident Mursis demokratiske og revolutionære legitimitet, hedder det i en erklæring fra Det Muslimske Broderskab.

Der er tidligere afsagt hårde domme mod andre islamistiske ledere.

Tidligere på måneden blev den forhenværende leder for Det Muslimske Broderskab, Mohamed Badie, dømt til døden. 13 andre medlemmer af broderskabet er også dømt til døden for at have anstiftet til vold og uro. Der var tale om en stadfæstelse af tidligere afsagte dødsdomme.

I alt er hundredvis blevet dødsdømt ved hurtigt gennemførte retssager.

Det Muslimske Broderskab har været forbudt, siden det egyptiske militær i sommeren 2013 ved et kup afsatte den demokratiske valgte Mursi, der tilhørte Det Muslimske Broderskab.

Efterfølgende blev den islamiske bevægelse erklæret for en terrororganisation.

Flere tusinde medlemmer er siden 2013 blevet fængslet, selv om Det Muslimske Broderskab bedyrer, at det er en fredelig, men aktivistisk organisation, der ikke ønsker at blive slået i hartkorn med militante organisationer som Islamisk Stat.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip