Ekschef i PET: Undgå hastværk med ny terrorpakke

Tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET) Jakob Scharf advarer direkte regeringen mod at haste den nye terrorpakke til en milliard kroner igennem. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

- Det kan godt være, at der skal flere penge til, men man skal altid passe på med at tage store beslutninger i følelsesladede øjeblikke, siger Scharf og henviser til, at det stadig ikke er fuldt opklaret, hvad der skete under terrorangrebet i København.

Derfor er det ifølge Jakob Scharf umuligt at vurdere behovet for, om PET mangler nye arbejdsredskaber og flere medarbejdere herunder flere livvagter og en større aktionsstyrke.

- Det kan godt ske. Men jeg synes ikke, at det er analyseret fuldt ud, om det er svaret på de helt særlige trusler, vi står over for lige nu, siger Scharf til Jyllands-Posten.

Jakob Scharf stoppede i 2013 som chef i PET efter interne problemer og har i dag etableret sikkerhedsfirmaet Certa Intelligence and Security A/S.

Det er første gang Jakob Scharf specifikt udtaler sig offentligt om den ny terrorpakke efter terrorangrebet i København.

Han understreger, at trusselsbilledet grundlæggende er alvorligt, men uændret, og at det er vigtigt i forhold til nye initiativer at overveje, om - og i givet fald i hvilket omfang - de reelt vil have af betydning for vores sikkerhed.

SF og Venstre har begge bedt regeringen om mere viden om angrebet i februar, inden de vil støtte terrorpakken.

- Jeg er utrolig glad for, at den tidligere PET-chef bakker os op i, at det ikke skal gå så stærkt med den her terrorpakke, som regeringen lægger op til. Der er måske mere brug for omtanke end hurtig handling, siger retsordfører Karsten Lauritzen (V) til Jyllands-Posten.

Det er ikke lykkedes for avisen at få justitsminister Mette Frederiksens (S) kommentar, men retsordfører Trine Bramsen (S) siger:

- Regeringens forslag er blevet til i meget tæt dialog med de myndigheder, der har ansvaret. Man skal passe meget på med at stå udenfor og kommentere, hvad man bør og ikke bør prioritere.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip