Ekspert om Uefa-afgørelse: Voldsom dansk fordel

Fredag offentliggjorde det europæiske fodboldforbund Uefa, hvordan udfaldet af skandalekampen mellem Serbien og Albanien skulle se ud efter EM-kvalifikationskampen i Danmarks gruppe den 14. oktober.

Uefa tildelte Serbien en skrivebordssejr på 3-0, men samtidig fik Serbien frataget tre point på grund af urolighederne under kampen, der blev afbrudt ved 0-0 i første halvleg.

Det betyder, at ingen af holdene får point med fra opgøret, og det er lidt af en gave for det danske landshold. Det mener fodboldekspert på Kanal 5 Morten Bruun.

- Normalt drømmer man jo om, at alle andre hold i gruppen skal spille uafgjort. Så at der ikke bliver uddelt point i denne kamp, det er jo en voldsom stor fordel for Danmark.

- Vi er jo nærmest i den situation, at hvis vi kan vinde i Serbien, så har vi halvandet ben i slutrunden, siger han.

Ved fredagens afgørelse blev det også en realitet, at kampen mellem Serbien og Danmark bliver uden tilskuere.

Morten Bruun frygter dog ikke, at de manglende tilskuere får betydning for kvaliteten af kampen.

- Jeg er sikker på, at kampen i sig selv nok skal blive god, da der er så utrolig meget på spil. Serberne er jo presset til sejr, ligesom vi også selv har brug for tre point.

- Jeg havde helst set, at man havde fået lov til at rykke kampen et andet sted hen i landet, så man kunne spille foran tilskuere.

- Fuldstændig ligesom vi herhjemme også fik lov til at rykke vores kamp til Aarhus efter den kedelige episode i Parken mod Sverige, siger Morten Bruun med henvisning til kampen i 2007, hvor Danmark blev taberdømt på grund af en baneløber.

Danmark møder Serbien den 14. november på et tomt stadion i Beograd.

/ritzau/

 

Dagens Gossip