EL bakker op om intention bag integrationsudspil

Enhedslisten sender venlige røgsignaler efter regeringens integrationsudspil, der har som sit overordnede mål at få flere flygtninge og indvandrere ud på arbejdsmarkedet

- Det er en rigtig god idé at give flere flygtninge en chance på arbejdsmarkedet. Der er ingen tvivl om, at det er afgørende for integrationen at få et job, siger politisk ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

- At få kolleger og blive en del af et fællesskab på en arbejdsplads er en god vej til lære et nyt land og et nyt sprog at kende. Samtidig har langt de fleste mennesker det jo sådan, at de faktisk foretrækker at forsørge sig selv, siger hun.

Til gengæld er regeringens parlamentariske grundlag ikke meget for tanken om, at nyttejobs skal være et af de værktøjer, der skal skaffe åbninger på arbejdsmarkedet for flygtningene

- Skal integrationen være effektiv, så er det vigtigt, at der er tale om rigtige job på rigtige arbejdspladser.

- Hvis man laver en masse kommunale projekter og kunstige nyttejob, hvor 50 flygtninge bliver sat til at rydde op på strandene, så får de netop ikke erfaringer med det danske arbejdsmarked og danske kolleger, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Vi skal undgå, at flygtninge bliver brugt til at trykke lønnen, eller at de såkaldte nyttejob kommer til at erstatte rigtige, ordinære job, tilføjer hun.

Regeringens udspil ser umiddelbart ud til at skulle hente sit flertal til venstre i folketingssalen, altså hos SF og Enhedslisten.

Ovre hos den blå blok taler Venstre i hvert fald om at bruge starthjælp som værktøj, hvilket regeringen afskaffede som noget af det første efter magtovertagelsen.

- Regeringen sprang op som en tiger og faldt ned som en lille mis. Man mangler hele incitamentet til at motivere dem til at finde et arbejde, siger Martin Geertsen.

- Derfor har vi foreslået en moderne starthjælp, der kan animere nogle flere til at forlade passiv forsørgelse og finde beskæftigelse, påpeger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip