EL kritiserer børnepakke uden minimumnormering

En børnepakke uden minimumnormeringer er hvad, regeringen ifølge DR Nyheder torsdag klokken 11.30 vil præsentere.

Til gengæld vil regeringen afsætte en pulje på 500 millioner kroner, der fremover skal sikre nok voksne i daginstitutionerne.

Ikke godt nok, mener Johanne Schmidt-Nielsen, politisk ordfører for Enhedslisten.

- Det er selvfølgelig godt, at regeringen har fokus på børneområdet og vil afsætte nogle penge til det, men der er ingen garantier for, at det rent faktisk betyder, at der kommer flere pædagoger ud i daginstitutionerne, siger hun til Ritzau og fortætter:

- Vi har før afsat rigtig mange penge, uden at det betød bedre normeringer i institutionerne. Den eneste måde, hvorpå vi kan sikre bedre kvalitet i vores daginstitutioner - og det er der behov for - det er at give vores børn nogle rettigheder.

- Det vil sige, at der maks er tre børn per voksen i vuggestuerne og maks seks børn per voksen i børnehaverne. Det er rettigheder, som jeg mener, at vi skal skrive ind i loven, siger hun.

Bupl - pædagogernes fagforening - har længe presset regeringen for at fremlægge børnepakken. Bupl taler især varmt for minimumnormeringer, som dem Johanne Schmidt-Nielsen kommer ind på.

Johanne Schmidt-Nielsen er glad for, at regeringen vil oprette en pulje på 500 millioner kroner, men hun tvivler på, at det er hele løsningen.

- Jeg har siddet til adskillige finanslovforhandlinger og afsat hundredvis af millioner kroner til flere voksne i daginstitutionerne, og alligevel kan vi ude i kommunerne se, at det er ikke sket, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip