EL tager handsken op fra R-leder: Asylloven bør droppes

Når syriske asylsøgere ikke kan vende hjem, bliver de i Danmark. Derfor må regeringen sløjfe lovforslaget, som udskyder deres familiesammenføring i ét år. Det rækker ikke, at økonomiminister Morten Østergaard (R) blot vil integrere syriske asylsøgere hurtigere.

Det siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, efter at den radikale leder under et besøg i en flygtningelejr i Jordan har erkendt, at syrerne ikke kun bliver kortvarigt i Danmark.

Vi må planlægge efter, at de er her i årevis, siger Østergaard til Politiken.

- Absolut intet tyder på, at de syriske flygtninge kan sendes tilbage foreløbig, fordi situationen i Syrien er så alvorlig. Men erkendelsen er værdiløs, hvis den ikke følges op af handling, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Og handlingen bør være, at regeringen dropper sit forslag om stramninger.

Johanne-Schmidt-Nielsen påpeger, at direktør Jonas Christoffersen fra Dansk Institut for Menneskerettigheder opfordrer regeringen til at ændre lovforslaget. Ellers kan Danmark ifølge ham tabe en sag ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

- Jeg har aldrig hørt Jonas Christoffersen sige sådan i de seks år, han har siddet som direktør i Institut for Menneskerettigheder, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun erkender, at Enhedslisten ikke får fjernet regeringens lovforslag. Kravet støttes kun af SF, mens Morten Østergaard erkender, at syriske asylsøgere bliver længere end et år i Danmark.

Spørgsmål: Er du bekymret for, at uenigheden i asylsagen, der synes at være mellem De Radikale og Socialdemokraterne, kan skade venstresiden før folketingsvalget?

- Nej. Du må ringe til en politisk kommentator. Så kan I snakke Christiansborg fnidder-fnadder. Dette lovforslag gør grundlæggende op med noget så fundamentalt som børns rettighed til at leve sammen med deres forældre, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip