EL tager handsken op fra R-leder: Asylloven bør droppes

Når syriske asylsøgere ikke kan vende hjem, bliver de i Danmark. Derfor må regeringen sløjfe lovforslaget, som udskyder deres familiesammenføring i ét år. Det rækker ikke, at økonomiminister Morten Østergaard (R) blot vil integrere syriske asylsøgere hurtigere.

Det siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, efter at den radikale leder under et besøg i en flygtningelejr i Jordan har erkendt, at syrerne ikke kun bliver kortvarigt i Danmark.

Vi må planlægge efter, at de er her i årevis, siger Østergaard til Politiken.

- Absolut intet tyder på, at de syriske flygtninge kan sendes tilbage foreløbig, fordi situationen i Syrien er så alvorlig. Men erkendelsen er værdiløs, hvis den ikke følges op af handling, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Og handlingen bør være, at regeringen dropper sit forslag om stramninger.

Johanne-Schmidt-Nielsen påpeger, at direktør Jonas Christoffersen fra Dansk Institut for Menneskerettigheder opfordrer regeringen til at ændre lovforslaget. Ellers kan Danmark ifølge ham tabe en sag ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

- Jeg har aldrig hørt Jonas Christoffersen sige sådan i de seks år, han har siddet som direktør i Institut for Menneskerettigheder, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun erkender, at Enhedslisten ikke får fjernet regeringens lovforslag. Kravet støttes kun af SF, mens Morten Østergaard erkender, at syriske asylsøgere bliver længere end et år i Danmark.

Spørgsmål: Er du bekymret for, at uenigheden i asylsagen, der synes at være mellem De Radikale og Socialdemokraterne, kan skade venstresiden før folketingsvalget?

- Nej. Du må ringe til en politisk kommentator. Så kan I snakke Christiansborg fnidder-fnadder. Dette lovforslag gør grundlæggende op med noget så fundamentalt som børns rettighed til at leve sammen med deres forældre, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip