Elev følte sig presset til Præstø-sejltur

Nicklas Bøhm ville slet ikke med ud i Lundby Efterskoles dragebåd, men følte sig nødsaget til at deltage i sejladsen på Præstø Fjord 11. februar 2011.

Det forklarer den tidligere elev tirsdag i Retten i Nykøbing Falster, hvor i alt fire tidligere elever skal vidne i sagen om kæntringsulykken, der kostede en 44-årig lærer livet og påførte flere elever varige mén.

Nicklas Bøhm fortæller, at han ved en tidligere dragebådssejlads med skolens friluftslinje var blevet meget bange. Den pågældende sejlads, der gik fra Præstø til Møn, varede omkring tre timer, og vejrforholdene var barske, husker Nicklas Bøhm.

- Jeg kan huske, at jeg gik op bag nogle klitter bagefter og tudede. Det var ikke en særlig god tur for mig, siger den unge mand.

Derfor var han tæt på at sige fra, da han om formiddagen 11. februar fik at vide, at også han skulle med ud på Præstø Fjord og træne til en dragebådsregatta.

Dog havde han kort forinden fået at vide af lærer Rikke Jensen, som var med i båden, men overlevede ulykken, at han brokkede sig for ofte. Derfor undlod han at modsætte sig sejladsen.

Den afdøde lærer, Michael Jørgensen, var desuden ifølge Nicklas Bøhm streng og forventede sig meget af sine elever.

- Han (Michael Jørgensen, red.) var lidt sur og råbte af os, fordi han ikke syntes, at vi roede hurtigt nok, siger han, men understreger, at han så op til Michael Jørgensen og gerne ville imponere ham.

- Men han kunne godt have en tendens til at være hård og kunne godt gå over ens grænser, siger Nicklas Bøhm.

På lige fod med den tidligere elev Thyra Hvass, der afgav vidneforklaring tirsdag formiddag, hævder Nicklas Bøhm, at lærerne undlod at give eleverne sikkerhedsinstrukser, inden de stævnede ud.

Lundby Efterskole og forstander Truels Achton Truelsen står i sagen tiltalt for uagtsomt manddrab og uagtsom legemsbeskadigelse samt flere overtrædelser af lov om sikkerhed til søs.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip