En håndfuld danskere kan vinde NHL-trofæet

Skrevet af admin

15/04/2015

Mest læste i dag

Danske ishockeyfans får formentlig våde øjne ved tanken om en NHL-finale om Stanley Cup-trofæet med dansk islæt på begge hold.

I år er det en reel mulighed.

Når slutspillet med de 16 kvalificerede hold går i gang onsdag, er det med danskere på fire hold, og det femte henter formentlig en dansker ind i truppen undervejs.

Lars Ellers Montreal og Frederik Andersens Anaheim blev henholdsvis nummer to og tre i ligaens grundspil, der havde New York Rangers som vinder.

Frans Nielsens New York Islanders og Jannik Hansens Vancouver er også med i slutspillet. Islanders har haft en fornem sæson, men gik et gear ned de sidste par måneder. For Vancouver Canucks var det lige omvendt. Holdet sluttede godt af.

- Man ser tit, at et hold går i stå, når slutspillet er mere eller mindre sikret. Dels bliver spillerne lidt magelige, dels begynder de at tænke på slutspillet, så man skal ikke lægge så meget i et formdyk, siger Olaf Eller, som foruden at være far til Lars Eller også er en af Danmarks mest vidende eksperter.

New York Islanders og Montreal spiller i Eastern Conference. Her kan de to hold først mødes i finalen, som reelt er semifinalen før Stanley Cup.

I Western Conference kan Anaheim og Vancouver til gengæld allerede mødes i anden runde.

Peter Regin er en femte dansker, som blive aktuel i slutspillet. Herningenseren er på kontrakt i Chicago, men spiller for klubbens udviklingshold Rockford i den næstbedste række. Han bliver formentlig hentet op, hvis Chicago når langt.

Chicago kan møde Anaheim eller Vancouver i Western Conference-finalen.

I første runde, som begynder onsdag, skal Montreal op mod Ottawa, New York Islanders møder Washington og Vancouver spiller mod Calgary. Torsdag indleder Anaheim sit slutspil mod Winnipeg.

Olaf Eller vurderer, at flere af danskerholdene har gode muligheder for at gå langt.

- Anaheim har vel 80 procents mulighed for at gå videre mod Winnipeg, som ikke har været i slutspillet i mange år. Det ligger der allerede en vis tilfredsstillelse i for canadierne, mens Anaheim er gearet til at nå rigtigt langt, siger Olaf Eller.

- Montreal skal møde Ottawa, som har spillet ret godt på det seneste. Montreal, der har været et af ligaens bedste hold i år, har vel 60 procents vinderchance, fortsætter Olaf Eller, som til gengæld er mere forsigtig på Frans Nielsens vegne.

- Islanders kommer på en svær opgave mod Washington og Alexander Ovechkin. Han blev ligatopscorer og kan næsten vinde kampe alene, siger Olaf Eller videre.

Den tidligere danske landstræner vurderer, at Vancouver har gode chancer for at gå videre mod Calgary, og så kan Jannik Hansen komme til at stå overfor Frederik Andersen og Anaheim i anden runde.

- Vancouver har et godt hold med masser af erfaring. De har rigtigt gode spillere på vigtige pladser, siger Olaf Eller.

Jannik Hansen er foreløbig den eneste dansker, som nogensinde har været i Stanley Cup-finalen. Det var han, da Vancouver i 2011 tabte til Boston i syvende og afgørende kamp.

/ritzau/