Engell: ELs angreb på regeringen er bistik

Enhedslistens nye offensiv mod regeringen i form af en byge af beslutningsforslag i Folketinget skader ikke regeringen mere end bistik.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell, efter at venstrefløjspartiet over for Jyllands-Posten har meldt ud, at det vil tvinge regeringen til at forklare, hvorfor røde mærkesager er blevet droppet.

- Det lægger ikke et voldsomt stort pres. Regeringen betragter det som løst krudt. Det er ligesom bistik. Det er selvfølgelig irriterende, men det er ikke farligt, siger Hans Engell.

Enhedslistens opgør med regeringen er en del af en større offensiv, der er blevet indledt med avisannoncer og beslutningsforslag, og som vil munde ud i gadeaktioner frem mod kommunalvalget til efteråret.

- Enhedslisten går efter at få flere stemmer. Partiet vil have en klar profil i forhold til regeringen frem mod kommunalvalget og dernæst ved et kommende folketingsvalg, siger han.

Engell mener, at offensiven er en naturlig reaktion på, at Enhedslisten føler sig forbigået, når regeringen i højere grad samarbejder med de borgerlige partier end regeringens parlamentariske grundlag.

- Når regeringen ikke er klar på at lave forlig på de store områder, kan Enhedslisten lige så godt tage fat i den del af regeringspartiernes egne vælgere, der er utilfreds med den politiske linje, siger han.

På spørgsmålet, om det vil skabe splid mellem regeringen og Enhedslisten, svarer han:

- De har fundet en arbejdsdeling, for de har ikke på den måde et fælles projekt. Enhedslisten har måtte konstatere, at reformpolitikken er en invitation til Venstre og ikke til Enhedslisten selv.

Spørgsmål: Men er det ikke med til at udstille regeringen?

- Jo, det er det på alle områder. Det er klart, at samlet set svækker det regeringen, at man ikke har et tættere samarbejde med sit parlamentariske grundlag.

- Men fordi Enhedslisten stjæler stemmer fra S og SF, så rammer det ikke regeringen, for det er fortsat med til at holde statsministeren ved magten, siger Hans Engell.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip