Engell: Næse til Troels Lund er kun politisk drilleri

Skattesagskommissionens rapport til 25 millioner kroner om lækagen af Thorning-parrets skatteforhold munder nu ud i en stor omgang politisk mudderkastning på Christiansborg med en næse til den tidligere Venstre-skatteminister Troels Lund Poulsen.

Det siger politisk kommentator Hans Engell.

- Den næse betyder intet for Troels Lund Poulsens politiske karriere. Vi er ovre i noget, der minder om et mindre partipolitisk opgør end en egentlig juridisk behandling.

- Nok er der foregået noget stærkt kritisabelt, et kriminelt læk af personlige oplysninger, men det er en meget overfladisk behandling, sagen får i Folketinget, siger Hans Engell til Ritzau.

Ifølge Politiken vil partierne i rød blok vil give Troels Lund Poulsen en næse.

Engell tilføjer, at politikerne kunne have fået tunge eksterne jurister til at pløje Skattesagskommissionens rapport igen for at se, om der kunne gøres et ansvar gældende, som det eksempelvis skete i Tamilsagen.

Spørgsmål: Hvordan tror du almindelige danskere, der er skatteydere og vælgere, ser på, at der er brugt 25 millioner kroner, som munder ud i politisk mudderkastning på Christiansborg?

- Jeg tror da, at de fleste vil ryste på hovedet over det. Den flerårige rapport har jo kostet millioner af kroner at gennemføre, det er ikke optimalt, men vi har ingen alternativer.

- Det er jo kriminelt at lække fortrolige og personlige skatteoplysninger. Sagen var så alvorlig, at det havde været helt forkasteligt hvis den daværende skatteminister Thor Möger Pedersen (dengang SF) ikke havde nedsat kommissionen, svarer Hans Engell.

Regeringen var nødt til at statuere et eksempel.

- I et retssamfund kan man ikke bare accepterer, at en statsministerkandidat og hendes mands fortrolige og personlige skatteoplysninger væltes ud på forsiden af en avis.

- Der var ikke andre muligheder. Havde man ladet den sag ligge, havde det været en skandale, siger Hans Engell.

/ritzau/

 

Dagens Gossip