Erdogan: 200 irakiske kurdere er på vej til Kobani

De trængte kurdiske styrker i den strategisk vigtige by Kobani, der ligger på grænsen mellem Tyrkiet og Syrien, ser ud til at få tiltrængte forstærkninger.

Således siger Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, på et pressemøde i den lettiske hovedstad, Riga, at han er blevet oplyst om en aftale, der giver 200 irakiske kurdere adgang til Kobani via Tyrkiet. Her skal de såkaldte peshmerga-soldater skal kæmpe mod jihadisterne fra Islamisk Stat. (IS).

Islamisterne har belejret den vigtige grænseby siden midten af september, men luftangreb fra den amerikansk-ledede koalition har trængt IS i defensiven.

Allerede onsdag kunne formanden for det kurdiske selvstyreparlament i den irakiske by Erbil, Yusef Mohammed Sadeq, ifølge nyhedsbureauet AFP fortælle, at kurdiske soldater fra Irak skal hjælpe styrkerne i Kobani.

Den strategisk vigtige by Kobani, der ligger tæt på den tyrkiske grænse, er blevet en vigtig slagmark i kampen mod IS, der også kontrollerer store dele af Irak.

Kurdiske styrker har således spillet en ledende rolle i bekæmpelsen af IS i det nordlige Irak, efter at den irakiske hær nærmest kollapsede under gruppens offensiv i juni, hvor store dele af Irak blev indtaget af jihadisterne.

Irakisk Kurdistan har sine egne sikkerhedsstyrker, regering, grænser og flag, men er afhængig af økonomisk støtte fra Bagdad.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip