Etiske hackere finder virksomheders it-huller

De seneste års hackerangreb på både private virksomheder, myndigheder og offentlige institutioner har skabt et marked for såkaldte "etiske hackere", skriver epn.dk.

De etiske hackere hyres af virksomhederne til at teste deres digitale sikkerhed og finde frem til svaghederne, før de rigtige hackere finder dem og stjæler følsomme data.

- Vi kan se, at der er flere virksomheder, der kommer ind på det her marked, og vi kan se, at konkurrencen er blevet hårdere, siger direktør i IT-Branchen Morten Bangsgaard til epn.dk.

Og der er gode penge at tjene for de etiske hackere, hvis de bruger hackerkræfterne på den rigtige side af loven. Specielt hvis de finder svagheder hos en af de store koncerner som Google eller Facebook.

- Facebook har udbetalt halvanden million dollar (otte millioner kroner, red.) bare sidste år til sikkerhedstestere, så det viser tydeligt, at der er noget at finde på den her platform, siger Esben Friis-Jensen, der har stiftet firmaet Crowdcurity, til epn.dk.

Crowdcurity er en af de nye danske virksomheder, der ansætter etiske hackere til at finde sikkerhedsfejl i andre virksomheders it-systemer. Virksomheden er stiftet af fire danskere, men de hyrer hackere fra hele verden.

- Ligesom de ondsindede hackere kan tilgå alt, så kan de gode også, og det kan man ligeså godt udnytte til at forbedre sin sikkerhed, siger Esben Friis-Jensen til epn.dk.

Herhjemme har sikkerhedssystemet NemID især været kritiseret for at være for nemt at hacke.

I 2012 lykkedes det hackere at skaffe sig adgang til netbankkonti i Danske Bank ved at bryde NemID-sikkerheden. 700.000 kroner blev overført til konti i udlandet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip