EU-Kommissionen vil gøre op med bøvlet lovgivning

19/05/2015 20:06

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Der skal sættes ind mod EU-lovgivning, der giver erhvervslivet unødvendigt bøvl og administrative udfordringer.

Derfor fremlægger kommissionens første næstformand, Frans Timmermans, tirsdag forslaget "bedre regulering", som skal forbedre og forenkle love og regler fra EU's hånd.

- Jeg tror på, at vi kan lave meget bedre lovgivning, end vi gør i dag.

- Forslaget vil medføre mere transparens og langt større involvering af interessenter, siger Timmermans på et pressemøde i Strasbourg.

Et af elementerne i forslaget er et virksomhedsforum, som er inspireret af en dansk model.

Her kan erhvervslivet komme med input og forslag til forbedring af eksisterende EU-lovgivning samt fortælle, hvornår lovgivningen giver unødvendigt besvær.

Derudover foreslår EU-Kommissionen, at der undervejs i en lovgivningsproces bliver lavet såkaldte konsekvensvurderinger.

Det vil sige, at parlamentet og medlemslandene skal lave en vurdering af, hvilke konsekvenser det har for erhvervslivet, når der er et væsentlig ændringsforslag til et stykke lovgivning.

Det skal alt sammen på sigt gøre lovgivningen bedre i EU, hvilket også er en kommissionsformand Jean-Claude Junckers prioriteter.

- Det handler om at skabe lovgivning, implementere lovgivning og revidere eksisterende lovgivning, siger Timmermans.

Men for at kunne nå det mål, skal EU-institutionerne tage fælles ansvar.

- Det er formentlig det eneste eksempel i verden, hvor du har brug for tre til tango - fordi vi kan kun gøre det hvis rådet, parlamentet og kommissionen arbejder sammen, lyder det fra Timmermans.

Hvert år koster besværlig EU-lovgivning danske virksomheder flere milliarder kroner ifølge Dansk Industri.

Forslaget vækker derfor også glæde hos Dansk Industris direktør, Thomas Bustrup.

- Det er en helt anden måde at tænke på. Hvis det gennemføres, er det meget positivt set med erhvervslivets øjne, siger han med henvisning til konsekvensvurderingerne i en pressemeddelelse.

/ritzau/