EU-ministre er blevet enige om flygtningemål - men ikke om kvoter

EU-landene er enige om at fordele i alt 160.000 flygtninge imellem sig, men de er ikke enige om, hvordan eller hvornår det skal ske.

Det siger den tyske indenrigsminister, Thomas de Maziere, i en pause under et møde om flygtningekrisen, som EU's justits- og indenrigsministre mandag holder i Bruxelles.

Tysklands indenrigsminister siger, at principgodkendelsen af at fordele 160.000 flygtninge imellem EU-landene er "et vigtigt skridt" fremad.

Men han er alligevel skuffet over det foreløbige resultat fra mødet, fordi EU-landene ikke ville bakke op om EU-Kommissionens forslag om at fordele de mange flygtninge gennem obligatoriske kvoter.

Slagsmålet om kvoterne, som splitter EU-landene i en ofte bitter strid, fortsætter dermed.

- Det er langt fra, hvad vi forventer af europæisk solidaritet. Det er ikke nok, siger Thomas de Maziere om delresultatet fra mødet, der kort før klokken 21 stadig er i gang.

Thomas de Maziere håber, at der i stedet kan opnås enighed om kvoterne på EU's næste justits- og indenrigsministermøde den 8. oktober.

På mødet i Bruxelles har EU-landene som ventet truffet den formelle beslutning om at fordele de 40.000 flygtninge, som EU-Kommissionen foreslog tilbage i maj, selv om de stadig mangler at sætte modtagerland på næsten 8000 for at nå i mål.

Derefter har de truffet en principbeslutning om også at fordele de 120.000 ekstra flygtninge, som EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, foreslog i sin State of the Union-tale i Europa-Parlamentet i sidste uge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip