EU vil også bekæmpe fremmedkrigere uden for EU

EU-Kommissionen afsætter 75 millioner kroner til at bekæmpe radikalisering i Afrika og sætte ind mod strømmen af borgere fra Nordafrika, Mellemøsten og det vestlige Balkan, der drager i krig i Irak, Syrien og Libyen.

Halvdelen af pengene skal bruges til at gøre de nationale myndigheder i de berørte lande bedre til at forebygge, efterforske og retsforfølge de såkaldte fremmedkrigere.

Den anden halvdel skal finansiere programmer til afradikalisering i Mahgreb-landene i det nordlige Afrika og Sahel-regionen i det vestlige og centrale Afrika.

- Lande i Mellemøsten, Nordafrika og det vestlige Balkan er særligt bekymrede over truslen fra fremmedkrigere og radikaliseringen af deres unge mennesker.

- Men den slags fænomener respekterer ikke landegrænser, og derfor er det internationale samfund nødt til at støtte landene i deres indsats for at begrænse strømmen af fremmedkrigere og gribe ind mod radikalisering, siger EU's naboskabs- og udvidelseskommissær Johannes Hahn i en pressemeddelelse.

Meddelelsen om EU-støtten kommer samtidig med, at kommissionen tirsdag har præsenteret et mere omfattende udspil til en ny europæisk sikkerhedsstrategi for de kommende fem år.

Her er også en række forslag til, hvordan de 28 EU-lande sammen kan gøre mere for at bekæmpe fremmedkrigere og radikalisering med udspring inden for EU.

Det skal ifølge kommissionen blandt andet ske gennem øget samarbejde i et nyt terrorbekæmpelses-center, der skal etableres under politisamarbejdet Europol, og en stærkere dialog med internetudbydere for at sætte ind mod terroristers propaganda.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip