EU's Barroso fordømmer russisk fremfærd i Ukraine

EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, fordømmer Ruslands militære aktiviteter i det østlige Ukraine.

Det har han fredag fortalt den russiske præsident, Vladimir Putin, i en telefonsamtale.

- I en meget ligefrem udveksling af synspunkter har formanden for EU-Kommissionen udtrykt sine dybe bekymringer over de nuværende hændelser og situationen på jorden i Ukraine, lyder det i en udtalelse fra EU-Kommissionen.

Barrosos opkald til Putin kommer dagen efter, at Nato offentliggjorde satellitbilleder, der ifølge forsvarsalliancen beviser, at russiske styrker opererer i Ukraine.

- Formanden for Kommissionen gav udtryk for, at han på det kraftigste fordømmer de - ifølge beviserne - betydelige angreb og operationer på ukrainsk jord af russiske militærenheder.

Den hastigt forværrede konflikt i Ukraine ser ud til meget snart at kunne resultere i yderligere EU-sanktioner mod Rusland.

Unionens 28 stats- og regeringschefer vil ifølge flere diplomatiske kilder med stor sandsynlighed sætte gang i sanktionsprocessen igen allerede på lørdagens topmøde i Bruxelles.

Krisen i Ukraine er det helt centrale punkt på topmødets udenrigspolitiske dagsorden.

Det er det blevet i kølvandet på de seneste dages udvikling, hvor Nato altså har bekræftet massiv russisk tilstedeværelse og russiske krigshandlinger i Ukraine, hvilket har fået EU-præsident Herman Van Rompuy til at invitere Ukraines præsident med til topmødet.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip