Færre søger om asyl i Norge

Ligesom i Danmark daler antallet af personer, der søger asyl i Norge.

I de første to måneder af 2015 er der kommet 1132 asylansøgere til Norge, og det er over 200 færre end samme periode sidste år, hvor 1344 asylansøgere kom til landet.

Det viser nye tal fra Utlendingsdirektoratet i Norge.

Det er asylansøgere fra det borgerkrigshærgede Syrien, der topper årets liste med 201 ansøgere. Det er knap 18 procent af det samlede antal.

Dernæst kommer afghanere med 110 ansøgere. Det er næsten dobbelt så mange som i de samme måneder sidste år, og sammen med syrerne er det den eneste befolkningsgruppe, som der kommer flere af.

Mange af afghanerne er under 18 år, viser opgørelsen.

Personer fra Eritrea udgør den tredjestørste gruppe, mens asylansøgere fra Kosovo kommer efter.

Til sammenligning har Sverige modtaget knap 9000 asylansøgere indtil videre i år, mens man i Danmark kun har opgjort antallet for januar. Her søgte 626 personer asyl, og det er det laveste antal i en måned siden april 2014.

I 2014 kom der i alt 14.815 asylansøgere, hvilket er langt det højeste antal i de seneste år. I 2013 lå tallet på 7557, og i årene forinden var det endnu lavere.

Det høje antal i 2014 skyldtes primært, at antallet af ansøgere steg markant hen over sommeren og ind i efteråret. Alene i september kom der 3150 asylansøgere.

Det høje antal betød også øget politisk bevågenhed, og det fik regeringen til at fremlægge en række asylstramninger, der blev stemt igennem efter nytår.

/ritzau/NTB

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip