FAKTA: Bosnien-Hercegovina går til valg

* Det bjergrige land er en indlandsstat bortset fra en kyststrækning på 20 kilometer langs Adriaterhavet. Landet grænser op til Kroatien i nord og vest og Serbien og Montenegro mod øst.

* Størrelse: 51.129 kvadratkilometer.

* Befolkning: Omkring 3.8 millioner mennesker.

* Hovedstad: Sarajevo.

* Bosnien-Hercegovina er forfatningsmæssigt en forbundsrepublik. Forbundsparlamentet består af to kamre: Predstavnićki Dom og Dom Naroda. Det første består af 42 medlemmer, der vælges for fire år i direkte valg fordelt med 14 til hver af de tre etniske enheder i landet.

* Religion: Der bor 40 procent muslimer, 31 procent er serbisk-ortodokse og hver tiende er katolik.

* Historie: Var en del af det Osmanniske Rige i næsten fem århundreder. i 1878 blev Bosnien og Hercegovina underlagt Østrig-Ungarn. I 1945 blev det et af seks nye jugoslaviske republikker.

* Landets uafhængighed i 1992 udløste en tre et halvt år lang borgerkrig landet.

* Omkring 100.000 mistede livet under borgerkrigen og 2,2 millioner mennesker, hvilket er mere end halvdelen af befolkningen, blev fordrevet.

* Bosnien-Hercegovina har siden borgerkrigen været et af de fattigste lande i Europa og er i høj grad afhængig af økonomisk hjælp fra omverdenen. Gennemsnitslønnen er omkring 415 euro om måneden.

* 18 procent af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen, og ifølge landets statistikbureau ligger arbejdsløsheden på 44 procent.

Kilde: Den Store Danske og AFP

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip