FAKTA: Det mener danske EP-medlemmer om Martin Schulz

Her er nogle af danske medlemmer af EU-Parlamentets mening om den tyske socialdemokrat Martin Schulz, som tirsdag er blevet genvalgt som formand for EU-Parlamentet med 409 af 612 afgivne stemmer i parlamentet i Strasbourg.

* Bendt Bendtsen (K):

- Jeg havde foretrukket en formand fra vores egne rækker. Men jeg accepterer, at EPP (den borgerlige gruppe i parlamentet, red.) har indgået en aftale med S&D (socialdemokraterne og socialisterne, red.).

- Han har på nogle områder vogtet formandsstolen godt. Men han må lære at opføre sig ordentligt.

* Jens Rohde (V):

- Jeg har stemt på Schulz - i loyalitet med min gruppe. Hvis den liberale gruppe skal være en del af en koalition, hvor vi er sikret indflydelse de næste fem år, er det vigtigt, at vi leverer de nødvendige stemmer til de aftaler, som er indgået på gruppens vegne. Derfor!

- Jeg er ikke den store personlige tilhænger af Martin Schulz. Men han har i det mindste en stærk europæisk indignation og er nok den stærkeste af de formandskandidater, vi kunne få.

* Anders Vistisen (DF):

- Schulz har været en meget udemokratisk formand, der tænker mere på egne behov og de store grupper end at være formand for hele parlamentet. Derudover er det en sejr for det feudalistiske projekt, som i den grad har været tonedøve overfor de mange, der har udtrykt skepsis overfor EU med valget.

* Jeppe Kofod (S):

- Martin Schulz er en stærk formand, som deler danske socialdemokratiske værdier og vil sætte gang i Europa igen.

* Christel Schaldemose (S):

- Martin Schultz er en ualmindelig dygtig politiker, og han var en fremragende formand for Europaparlamentet i de sidste to et halvt år. Jeg støtter ham derfor varmt som formand for de næste år.

* Ole Christensen (S):

- Han har været stærkt medvirkende til, at Europaparlamentet er godt positioneret i forhold til de tre EU-institutioner. Han har gang på gang påpeget, at man skal tage parlamentet alvorligt.

* Margrete Auken (SF):

- Jeg er ikke særlig glad for Schultz, som med god grund er blevet stærkt kritiseret. Jeg har hele tiden haft problemer med ham, særligt i forbindelse med valget af Ombudsmanden, hvor han tydeligt viste, at åbenhed og inhabilitet ikke havde hans interesse.

* Morten Helveg Petersen (R):

- Schulz er selvfølgelig kvalificeret og kan med sin erfaring være med til at styre sagerne igennem.

* Rina Ronja Kari (Folkebevægelsen mod EU):

- Schulz er efter min mening et dårligt valg. Han var også formand op til valget, hvor han blandt andet viste magtarrogance ved at slette et afsnit i vores budgetkontrolrapport, som var en direkte kritik af ham og hans administration.

/ritzau/

 

Dagens Gossip