FAKTA: Flyv rigtig langt med en madpakke i bagagen

* Langdistance flyruter - også kaldet interkontinentale ruter - er et udtryk for lange flyrejser på tværs af kontinenter.

* De europæiske lavprisselskaber som Ryanair og EasyJet har typisk ruter inden for Europa og til Nordafrika.

* Lavprisselskabet Norwegian begyndte i sommeren 2013 at flyve til New York og Bangkok fra Oslo og har siden udvidet antallet af ruter fra Norden.

* Fra København flyver Norwegian nu lange ruter til Bangkok, New York, San Francisco, Los Angeles og Florida.

* Norwegian indsatte selskabets nye Dreamliner-fly fra Boeing på de lange ruter, men måtte igennem mange børnesygdomme med flytypen, som betød mange forsinkelser og aflyste fly i den første periode. Det gjorde selskabet upopulært blandt de ramte passagerer og har kostet dyrt.

* Norwegian satser offensivt på nye flyruter og indgik i januar 2012 en aftale med både Boeing og Airbus om køb af 222 nye fly – 100 Boeing 737 MAX8, 22 Boeing 737-800 og 100 Airbus320neo. Norwegian har også bestilt 14 Boeing 787 Dreamlinere til langdistanceruter.

* De nye flytyper har mere effektive motorer og dermed et lavere brændstofforbrug. Flyene har typisk længere rækkevidde end de ældre modeller, og det giver nye muligheder for direkte flyvninger til andre kontinenter, lyder det fra Norwegian.

* Ifølge Norwegians topchef, Bjørn Kjos, vil de nye fly især blive sat ind der, hvor der er størst vækst af turister på langdistanceruterne. For eksempel mellem London og New York, London og Los Angeles og London og nye destinationer i Asien. Men der er også planer for nye langdistanceruter fra Norden til destinationer i Asien, Sydamerika og Afrika.

Kilde: Norwegian, Check-in.dk

/ritzau/

 

Dagens Gossip