FAKTA: Her det danske bidrag i kampen mod IS

Skrevet af admin

05/10/2014
De syv danske F-16-fly og det dertilhørende mandskab på omkring 140 personer, der skal tage kampen op mod Islamisk Stat, er søndag kommet på plads ved basen i Kuwait City. Bliv her klogere på den danske mission i Irak samt tidligere missioner:* Flyene skal indgå i kampen mod Islamisk Stat (IS) i samarbejde med USA og de øvrige lande i en international koalition, som også deltager militært. Sammen med flyene følger et mandskab på op til 140 personer.* Flyene skal i første omgang indgå i operationen i 12 måneder. De danske fly skal ikke bombe i Syrien.* Danmark vil desuden sende soldater til Irak. De skal rådgive irakiske kurdere.* Flyvevåbnets F-16-fly er af typen Fighting Falcon og kan både kæmpe mod andre fly i luften og gennemføre præcise bombninger af mål på jorden.* De danske F-16-fly har været med i internationale operationer og støttet Nato-soldaterne i Afghanistan.* Seks F-16-fly blev i 2011 sendt til Libyen for at deltage i flere operationer mod Gaddafi-styret.* Kampflyene har yderligere patruljeret i de baltiske lande i 2011, da disse lande ikke har et afvisningsberedskab.Kilde: Udenrigsministeriet og Forsvaret.dk

Dagens topnyheder

De syv danske F-16-fly og det dertilhørende mandskab på omkring 140 personer, der skal tage kampen op mod Islamisk Stat, er søndag kommet på plads ved basen i Kuwait City.

Bliv her klogere på den danske mission i Irak samt tidligere missioner:

* Flyene skal indgå i kampen mod Islamisk Stat (IS) i samarbejde med USA og de øvrige lande i en international koalition, som også deltager militært. Sammen med flyene følger et mandskab på op til 140 personer.

* Flyene skal i første omgang indgå i operationen i 12 måneder. De danske fly skal ikke bombe i Syrien.

* Danmark vil desuden sende soldater til Irak. De skal rådgive irakiske kurdere.

* Flyvevåbnets F-16-fly er af typen Fighting Falcon og kan både kæmpe mod andre fly i luften og gennemføre præcise bombninger af mål på jorden.

* De danske F-16-fly har været med i internationale operationer og støttet Nato-soldaterne i Afghanistan.

* Seks F-16-fly blev i 2011 sendt til Libyen for at deltage i flere operationer mod Gaddafi-styret.

* Kampflyene har yderligere patruljeret i de baltiske lande i 2011, da disse lande ikke har et afvisningsberedskab.

Kilde: Udenrigsministeriet og Forsvaret.dk