FAKTA: Her er forløbet i solcelle-sagen

* Den 9. december 2012 får klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) et notat fra sit embedsværk om, at der kan være et hul i solcelleloven.

* Den 19. december vedtages loven ikke desto mindre.

* I marts 2013 ændrer Lidegaard loven. "Der har vist sig at være et hul i loven, som vi nu får lukket", siger han ved den lejlighed.

* Den 23. maj siger Martin Lidegaard til Berlingske, der har gravet i sagen, at han ikke var orienteret om lov-hullet, inden den oprindelige lov blev fremlagt og vedtaget.

* Den 28. maj er beskeden en anden på et samråd om sagen i Folketinget. "Jeg har modtaget det bilag. Det er korrekt", sagde han.

* Den 30. maj giver Folketinget klima- og energiministeren en næse. Enhedslisten mener ikke, at ministeren med vilje har skjult oplysninger for Folketinget. Samme dag kommer det frem, at det vil koste mellem 430 og 850 millioner kroner over 10 år at lukke hul i solcelleloven.

* Den 24. juni beslutter de politisk valgte statsrevisorer at bede Rigsrevisionen om at undersøge hele forløbet omkring solcelle-sagen inklusiv det lovforberedende arbejde.

* Den 23. oktober sender de fire topministre Helle Thorning-Schmidt (S), Bjarne Corydon (S), Margrethe Vestager (R) og Annette Vilhelmsen (SF) et fælles brev til Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S). I brevet meddeler ministrene, at de ikke ønsker at besvare spørgsmål om det lovforberedende arbejde, der gik forud for den hårdt kritiserede solcellelov.

* Den 2. november slår Statsrevisorerne fast, at man fortsat ønsker at undersøge hele forløbet omkring solcelle sagen - også det lovforberedende arbejde.

* I Politiken siger statsrevisorernes formand dog også, at man gerne tager en principiel debat om, hvor mange dokumenter regeringer fremadrettet skal udlevere i andre lignende sager.

* Den 6. november bakker Mogens Lykketoft op om Statsrevisorernes ønske om fortsat at undersøge hele sagsforløbet efterfulgt af en mere principiel diskussion af Rigsrevisionens opgaver.

* Bjarne Corydon erkender, at hele forløbet om solcelle brevet har været rodet: - Det er helt klart, at det ikke har været til nogen politisk fordel for regeringen, siger han. Han er dog tilfreds med, at der kommer en principiel diskussion af Rigsrevisionens rolle.

* Den 17. september 2014 kritiserer statsrevisorerne skarpt Martin Lidegaard for ikke at have givet Folketinget fyldestgørende oplysninger i sagen. Det er den tredjehårdeste kritik, som statsrevisorerne kan give.

* Lidegaard erkender sin fejl og tager kritikken til efterretning. - Der er nogle oplysninger, som, jeg på det tidspunkt ikke tænker, har stor relevans for Folketinget. Det var en fejlvurdering fra min side, og det beklager jeg.

* Den samlede ekstraomkostning i forhold til forventningen, da man vedtog solcelleloven i 2012, er på i alt 4,2 milliarder kroner, vurderer Rigsrevisionen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip