FAKTA: Her er sagen om drabsforsøget på Lars Hedegaard

De tyrkiske myndigheder har bekræftet over for en dansk delegation, at Lars Hedegaards formodede attentatmand er sat på fri fod.

Her følger en kronologi over hændelsesforløbet i sagen:

* Den 5. februar 2013 lidt efter klokken 11 bliver Lars Hedegaard, den daværende formand for Trykkefrihedsselskabet, forsøgt skudt uden for sit hjem på Frederiksberg.

* Lars Hedegaard har forklaret, at der blev affyret et skud, hvorefter pistolen klikkede, og det kom til håndgemæng, før gerningsmanden stak af.

* Den 27. april 2014 oplyser politiet, at den mistænkte gerningsmand er tilbageholdt og anholdt i udlandet. Herefter bliver den 27-årige danske statsborger, der har libanesiske rødder, fængslet i Tyrkiet og kræves udleveret til Danmark.

* Den 10. oktober kontakter Politiets Efterretningstjeneste (PET) Lars Hedegaard og fortæller, at den formodede gerningsmand er blevet sat på fri fod i Tyrkiet.

* Tyrkiet er i dagene herefter ikke villig til at forklare, hvor manden er. Myndighederne i Ankara bekræfter angiveligt heller ikke, at han er sat fri.

* Torsdag den 16. oktober er justitsminister Mette Frederiksen (S) og udenrigsminister Martin Lidegaard (R) kaldt i samråd for at forklare sig i sagen. Mette Frederiksen siger, at der fortsat mangler et "egentligt svar" fra Tyrkiet om, "hvad der er op og ned i sagen".

* Udenrigsminister Martin Lidegaard siger, at han efter at have talt med sin kollega i Tyrkiet nu regner med at sende en delegation af embedsmænd til Ankara, der kan mødes med den tyrkiske efterretningstjeneste og repræsentanter fra det tyrkiske justitsministerium.

* Fredag den 17. oktober rejser delegationen til Ankara.

* Søndag den 19. oktober oplyser justitsminister Mette Frederiksen, at de tyrkiske myndigheder har bekræftet over for delegationen, at den formodede attentatmand er blevet løsladt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip