FAKTA: Hvad er en fremtidsfuldmagt?

* Med en fremtidsfuldmagt - også kaldet en generalfuldmagt - kan man give en pårørende mulighed for at sørge for ens økonomiske og personlige forhold, den dag man ikke længere selv kan. Den kan omfatte såvel personlige som økonomiske forhold.

* Fuldmagtsgiveren skal have handleevnen i behold på tidspunktet for oprettelse af en fremtidsfuldmagt. I modsat fald vil fuldmagten være ugyldig.

* Fremtidsfuldmagten er ugyldig, hvis den er oprettet på baggrund af tvang, svig eller udnyttelse - altså hvis man for eksempel foranlediger en person med demens til at underskrive en fremtidsfuldmagt, vel vidende at vedkommende ikke er klar over, at han/hun underskriver eller rækkevidden af underskriften.

* En fremtidsfuldmagt kan bringes til ophør, hvis fuldmagtsgiveren ønsker det, men dette kræver, at fuldmagtsgiveren skal have sin handleevne i behold.

* En fremtidsfuldmagt ophører, hvis man går konkurs, kommer under værgemål med fratagelse af den retslige handleevne eller dør.

* Kommer man under værgemål uden fratagelse af den retslige handleevne, kan værgen trække fremtidsfuldmagten tilbage, hvis den gælder inden for det område, værgen har fået kompetence til at varetage.

Kilde: Danske Familieadvokater

/ritzau/

 

Dagens Gossip