FAKTA: Microsoft har startmenuen tilbage i Windows 10

Der er en række nye funktioner i nyeste version af styresystemet Windows. Der er dog tale om en såkaldt et "teknisk preview" af Windows 10, der er klar onsdag den 1. oktober. Den endelige version vil først blive lanceret næste år.

* Den velkendte startmenu er tilbage med hurtig adgang til de funktioner og dokumenter, som brugerne anvender mest. Man kan selv designe menuen ved at vælge applikationer, programmer og hjemmesider.

* Applikationer kører i et vindue og kan nu vises i forskellige størrelser og flyttes rundt på skærmen. Applikationerne har små titelbjælker i toppen, så man lettere kan udvide, minimere eller lukke applikationen.

* Ifølge Microsoft bliver det desuden nemmere at arbejde med flere applikationer på samme tid med den forbedrede snap-funktion. Man kan nu have op til fire applikationer kørende på samme skærm i et nyt layout med fire kvadrater. Windows 10 tillader også, at andre applikationer og programmer kører sideløbende.

* Værktøjslinjen har fået en ny funktion, som giver brugeren et samlet overblik over aktive apps og filer. Derudover kan brugeren skifte imellem dem og få adgang til andre skriveborde ved en enkelt klik.

* Man nu oprette flere forskellige skriveborde i stedet for, at applikationer og dokumenter overlapper hinanden i et skrivebord.

Kilde: Microsoft

/ritzau/

 

Dagens Gossip