FAKTA: Sagen om matchfixing kort

Sagen om matchfixing i dansk fodbold har taget en ny udvikling: En 27-årig mand er tiltalt, efter at have trukket tilståelse tilbage.

Hovedvidnet i sagen om matchfixing i dansk fodbold mener, ifølge Berlingske, at politiet har presset ham til at tilstå. Derfor trak den 27-årige mand tilståelsen tilbage. Anklagemyndigheden mener dog, at beviserne mod den 27-årige mand objektivt set kan holde til en dom i retten.

* Seks mænd er ifølge Københavns Politi sigtet for at have fixet to fodboldkampe mellem Hvidovre IF og modstanderne i henholdsvis det daværende FC Hjørring og Vejle Boldklub i første division.

* Kampene blev spillet i oktober og november 2010. Først tabte Hvidovre 2-4 til FC Hjørring og siden 0-5 mod Vejle Boldklub.

* Ifølge en retsmødebegæring fra Københavns Politi fik de sigtede en samlet gevinst på omkring 900.000 kroner. Sagen menes at trække tråde til Asien, da en filippinsk organisation ifølge politiet har spillet, hvad der svarer til to til tre millioner kroner i Asien på kampene.

* Den 27-årige mand tilstod i første omgang, og det er sådan, at politiet kom på sporet i sagen. Han trak dog tilståelsen tilbage, hvorefter politiet nu har tiltalt ham. Fire andre har fra starten nægtet sig skyldige, mens den sidstes holdning til sigtelsen er uvist.

/ritzau/

 

Dagens Gossip