FAKTA: Turbulensen i Brøndby siden seneste mesterskab

admin

426 uger siden

|

17/05/2016

Dagens topnyheder

Der blev tirsdag skrevet et nyt kapitel i den turbulente historie om superligaklubben Brøndby, som i over ti år har været genstand for en lang række opsigtsvækkende historier.

Brøndby meddelte tirsdag formiddag, at fodboldklubben har ansat den tidligere Stuttgart-træner Alexander Zorniger som ny cheftræner fra juni 2016 og to år frem.

Læs her om udviklingen i Brøndby siden klubbens seneste mesterskab:

* Sæsonen 2004/2005:

Brøndby vinder klubbens seneste mesterskab, og sikrer "The Double" med en sejr i pokalfinalen over FC Midtjylland.

* Sæsonen 2005/2006:

Forud for sæsonen bliver Thomas Kahlenberg solgt til udlandet, mens Daniel Agger og topscorer Morten Skoubo forlader klubben i vinterpausen. Foråret går med forhandlinger om en kontraktforlængelse med Michael Laudrup. Brøndby bliver nummer to, og Laudrup forlader klubben.

* 2006/2007:

Anders Bjerregaard, søn af den mangeårige Brøndby-formand og direktør Per Bjerregaard, ansættes som sportschef, og René Meulensteen ansættes som cheftræner.

I vinterpausen forlader Meulensteen klubben, og Tom Køhlert tager over. Brøndby bliver nummer seks, det dårligste resultat siden 1992. På positivsiden vinder Brøndby Royal League.

* 2007/2008:

Per Bjerregaard stopper som direktør, men bliver bestyrelsesformand. Hermann Haraldsson bliver direktør i løbet af forårssæsonen. Brøndby bliver nummer otte i Superligaen og vinder pokalturneringen efter finalesejr over Esbjerg. Det er klubbens seneste titel.

* 2008/2009:

Erhvervsmanden Jesper Nielsen, kendt som Kasi-Jesper, går ind med et stort sponsorat i Brøndby. Klubben opruster på spillerfronten og fører Superligaen ved vinterpausen, hvor Kent Nielsen bliver ny træner. I foråret taber Brøndby terræn og bliver nummer tre.

* 2009/2010:

Kort inde i sæsonen stopper Hermann Haraldsson som direktør i Brøndby. Senere led mange direktører samme skæbne. I vinterpausen stopper hårdt kritiserede Anders Bjerregaard som sportschef i Brøndby, mens Kasi-Jesper trækker sit sponsorat tre år før tid.

Kort inde i forårssæsonen fyres træner Kent Nielsen. Henrik Jensen overtager, og Brøndby slutter som nummer tre. I mellemtiden stopper også Frank Buch Andersen som direktør i klubben og erstattes af Ole Palmå.

* 2010/2011:

Ole Palmå melder sit stop som direktør. Jan Lockhart overtager. Ole Bjur bliver i vinterpausen ny sportschef. Klubben slutter som nummer tre i Superligaen for tredje sæson i træk.

* 2011/2012:

Henrik Jensen fyres i efterårssæsonen, mens Auri Skarbalius, der egentlig skulle være assistenttræner fra årsskiftet, bliver ny cheftræner. I første omgang midlertidigt, siden permanent. Klubben slutter som nummer ni i Superligaen.

* 2012/2013:

Jan Lockhart stopper som direktør, og Tommy Håkansson tager over. På banen går det historisk dårligt, og Brøndby kan rykke ud af Superligaen for første gang i 32. spillerunde. Med to sejre klarer klubben skærene på bekostning af AC Horsens.

I løbet af sæsonen har Brøndby haft problemer med at udbetale løn til spillerne. Kun en aktieemission redder klubben fra konkurs. Brøndby kommer ud med et regnskab på minus en kvart milliard kroner.

* 2013/2014:

Forud for sæsonen udskiftes Ole Bjur, der i mellemtiden er blevet sportsdirektør i stedet for sportschef, med Per Rud, mens Auri Skarbalius erstattes af Thomas Frank. Aldo Petersen er ny bestyrelsesformand, men han stopper allerede i foråret 2014. Også direktør Tommy Håkansson stopper og erstattes af Jesper Jørgensen.

Brøndby tilføjes flere penge i løbet af sæsonen og slutter på fjerdepladsen i Superligaen. På holdet er Thomas Kahlenberg, der er vendt hjem efter sin udlandskarriere.

* 2014/2015:

Inden sæsonen hentes Johan Elmander hjem til Brøndby, og Daniel Agger følger trop kort inde i sæsonen som en gave fra bestyrelsesformand Jan Bech Andersen.

Klubben bliver nummer tre i Superligaen.

* 2015/2016:

Troels Bech erstatter forud for sæsonen Per Rud som sportsdirektør. Fra september bliver Søren Vadmand ny direktør, men stopper efter blot seks måneder i jobbet. Jesper Jørgensen genindtræder som direktør.

To kampe inde i forårssæsonen stopper Thomas Frank som træner, efter bestyrelsesformand Jan Bech Andersen har svinet ham til på et debatforum for klubbens fans. U19-træner Auri Skarbalius overtager roret i klubben, som ligger nummer fem i Superligaen og er i pokalsemifinalen.

Jan Bech Andersen meddeler 29. marts, at han ikke genopstiller til formandsposten. Årsagen er den turbulens, som hans kritik af træner, sportsdirektør og spillere på debatforummet har medført.

Brøndby ansætter 17. maj den 48-årige tysker og tidligere Stuttgart-træner Alexander Zorniger som ny cheftræner fra juni 2016 og to år frem.

/ritzau/