Familie skal indsamle 52.000 kroner - ellers skal far forlade Danmark

Danske Nathalie Groenewald er lykkeligt gift og mor til en sønnen Connor på syv måneder. Men hun lever i konstant usikkerhed om fremtiden. Hendes sydafrikanske mand, Peter Groenewald, risikerer nemlig at blive sendt hjem, hvis de ikke kan skaffe 51.714 kroner.

Det er det beløb, de skal stille som økonomisk sikkerhed for at blive familiesammenført. De havde ellers sparet 30.000 kroner op sidste år, men de penge er væk efter en misforståelse mellem Nathalie og en medarbejder i Udlændingestyrelsen. Som et sidste desperat forsøg prøver de nu at skrabe pengene sammen via en onlineindsamling.

- Pengene skal vi ikke beholde. De bliver låst fast på en konto. Hvis Peter består sin danskprøve inden for seks måneder, bliver sikkerhedsgarantien 27.000 kroner lavere. De penge vil vi give til et godt formål, for eksempel Kræftens Bekæmpelse eller Dyrenes Beskyttelse. Det er bestemt ikke til os selv, siger Nathalie til Dagens.dk.

Læs også: Nu er Ronny alenefar: Psykisk syg mor tvunget til at forlade spædbarn i Danmark

Parret mødte hinanden i 2011, da Nathalie var på besøg hos sin gamle au pair-familie i Sydafrika. De blev nære venner, og efter et par måneder udviklede venskabet sig til kærlighed. Nathalie blev i Sydafrika, og på sigt håbede de at flytte til Danmark sammen.

I januar 2013 friede Peter, og i maj samme år blev Nathalie gravid.

- Det er så farligt at bo i Sydafrika. Og jeg ville ikke have råd til at føde på et hospital dernede. Alle sagde, at jeg skulle afsted hurtigst muligt, siger Nathalie.

Så hun flyttede til Danmark og fik arbejde som tjener, så hun kunne begynde at spare de penge op, så de kunne blive familiesammenført. Så skal man nemlig stille 51.714 kroner som sikkerhed for, at man kan forsørge sin familie uden hjælp fra staten.

Peter kom til Danmark i august 2013, og parret blev gift.

Læs også: En fremmed bankede på døren og afleverede en kuvert, der reddede hendes liv

I en telefonsamtale med en medarbejder hos Udlændingestyrelsen fik Nathalie at vide, at de skulle indsende deres ansøgning om familiesammenføring senest tre måneder efter Peters ankomst. Med ansøgningen skulle de blandt indsende en kopi af deres lejekontrakt som bevis på, at de havde et sted at bo, der lever op til kravene om familiesammenføring.

Kontrakten fik de søndag d. 3. november, og dagen efter mødte de op hos Udlændingestyrelsen med deres ansøgning - 93 dage efter Peters ankomst i landet. Her fik de at vide, at Udlændingestyrelsens definition af tre måneder er 90 dage. Deres ansøgningen blev afvist, og Peter skulle forlade landet.

De klagede, men 16. december er beskeden den samme: Peter skulle forlade landet med det samme.

Parret tog til lufthavnen og måtte købe en billet til Sydafrika - men fordi Peters Schengen-visum var udløbet, kunne han ikke mellemlande i et Schengen-land. De endte med at bruge alle de penge, de havde sparet sammen til at stille som økonomisk sikkerhed, på en flybillet.

Læs også: Songül: Det er en god dag

18. januar i år føder Nathalie sønnen Connor. Peter er med over Skype.

15. marts har han fået nyt visum og vender tilbage til Danmark, og nu skal de igen søge om familiesammenføring - denne gang uden opsparing.

- Peter er knust. Han ved slet ikke, hvor han skal gøre af sig selv. Han vil ikke miste mere tid til sin søn. Han er en fantastisk far, siger Nathalie.

De skal senest aflevere deres ansøgning om familiesammenføring 15. august, og derfor skal de også have pengene klar der. I skrivende stund har de indsamlet 12.363 kroner.

- Det er blevet meget godt modtaget, men det er hårdt at skulle bede om hjælp. Men det er fantastisk med den gode opbakning, siger Nathalie.

Se Nathalie og Peters indsamling her.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip