FBI undersøger mulige skud mod tog op til dødsulykke

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, går nu ind i sagen om det Amtrak-passagertog, der tirsdag forulykkede i Philadelphia og sendte otte personer i døden.

Det skriver The Wall Street Journal.

FBI skal undersøge togets forrude og forende, efter at flere i togpersonalet har forklaret, at toget kan være blevet ramt af et projektil, oplyser USA's nationale transportsikkerhedsråd, NTSB.

NTSB-medlem Robert Sumwalt siger til The Wall Street Journal, at de nye informationer er kommet frem efter afhøringer af tre togansatte, herunder lokomotivføreren Brandon Bostian.

Ifølge Sumwalt har Bostian været "ekstremt samarbejdsvillig", men føreren husker ikke, hvad der skete kort før ulykken.

Otte personer mistede livet og flere end 200 folk kom til skade, da Amtrak-toget tirsdag blev afsporet. Det er kommet frem, at toget kørte mere end det dobbelte af fartgrænsen, da det nærmede sig en skarp kurve og røg af skinnerne.

Toget satte hastigheden op kort før ulykken.

En konduktør fra det forulykkede tog har fortalt, at hun over en intern radiokanal hørte en lokomotivfører fra et andet passagertog i nærheden fortælle, at han troede, at hans tog var blevet ramt af en sten eller var blevet skudt på. Hun mener desuden at have hørt Bostian sige, at Amtrak-toget muligvis også var blevet ramt af noget.

En talsmand for Southeastern Pennsylvania Transportation Authority oplyser til The Wall Street Journal, at et af dets tog blev ramt af et "uidentificeret projektil" tirsdag aften i nærheden af det sted, hvor Amtrak-toget senere kørte af skinnerne.

Ifølge talsmanden sker det ofte, at tog bliver udsat for hærværk i området.

/ritzau/

 

Dagens Gossip