FC Nordsjælland henter sen sejr i superligapremiere

18/07/2014

FC Vestsjælland så længe ud til at hive sejren i land i superligapremieren ude mod FC Nordsjælland, men hjemmeholdet formåede at komme tilbage fra 0-2 og vinde 3-2.

Dermed blev det til den bedst tænkelige start for Olafur Kristjansson som FC Nordsjælland-træner. Islændingen har i sommerpausen taget over fra succesfulde Kasper Hjulmand.

På den anden bænk gik det derimod fra succes til fiasko for Michael Hansen, der ligeledes er ny i spidsen for sit hold. Han var i sidste sæson assistent, men efter Ove Pedersens exit har han fået tøjlerne.

Taktisk lignede FC Nordsjælland sig selv fra sidste sæson, altså stadig med pasningsspil og opbygning fra egen bagkæde i fokus. FCV forsøgte i forhold til sidste sæson at holde mere i bolden, og det lykkedes ganske godt i første halvleg.

FC Vestsjælland udnyttede dygtigt hjemmeholdets afstemningsproblemer i defensiven i kampens første halve time. Først følte Rasmus Festersen et spark ind i det lange hjørne, og siden sendte Ivan Runje bolden i eget net efter et skarpt indlæg.

Hjemmeholdet havde mulighederne til at komme igen, men Kim Aabech brændte før pausen et straffespark, ligesom han i starten af anden halvleg stod for en stor afbrænder.

Han fik dog reduceret på et veltimet hovedstød imellem de to afbrændere, og et kvarter før tid kom forløsningen så for FC Nordsjælland. Efter et smukt opspil fandt anfører Patrick Mtiliga Uffe Bech, der nemt kunne sende bolden i det tomme net.

Lynhurtige Uffe Bech ville dog mere. Igen og igen pressede han FC Vestsjælland-defensiven, og kort før tid tog han så sagen i egen hånd, da han fra kanten af feltet smækkede bolden op i det ene målhjørne.

FC Nordsjælland hentede på det mål alle tre point i superligapremieren, mens FC Vestsjælland skuffede kan rejse hjem uden point trods en god indsats i de første 45 minutter.