FCK-direktør: To år uden DM-guld var svært at acceptere

admin

427 uger siden

|

17/05/2016

Dagens topnyheder

FC København vandt mandag det danske mesterskab efter en 2-0-sejr hjemme over FC Nordsjælland. Det var klubbens mesterskab nummer 11, men det første siden 2013.

Og de to seneste sæsoner uden DM-guld har været hårde for FCK, fortæller direktør Anders Hørsholt på klubbens hjemmeside.

- Det er ingen hemmelighed, at det har passet os utrolig dårligt, at vi ikke har kunnet hæve DM-pokalen de seneste to år. To gange sølv og to pokaltitler gør det nemlig ikke for FC København.

- Det har til tider været svært at acceptere for os alle, at vi ikke har taget DM-titlen, for vi er en klub, der altid vil være de bedste og ikke er bange for at sige det højt, siger Hørsholt.

Undervejs i processen uden et dansk mesterskab var der et stort pres på træner Ståle Solbakken, som blev kritiseret for ikke at indfri forventningerne. Men det har aldrig været tæt på en fyring af nordmanden.

- Vi har hele tiden vidst, at hårdt arbejde og grundig forberedelse ville gøre os i stand til at overvinde de uundgåelige udfordringer, der altid kommer på vejen. Det har krævet is i maven og de rigtige beslutninger.

- Som at sælge en stor profil som Daniel Amartey for et kæmpe beløb - og ikke mindst at forlænge kontrakten med Ståle Solbakken på et tidspunkt, hvor andre spekulerede i, om han var den rette mand til jobbet.

- Det har jeg og vi ikke tvivlet på ét eneste sekund, lyder det fra Hørsholt.

/ritzau/