FCM-boss: Har modet og tør udfordre

FC Midtjylland led i sidste sæsons sidste spillerunde et gevaldigt knæk, da de smed Superligaens andenplads.

Den skuffelse var de midtjyske spillere dog kommet sig over, da der søndag aften blev sparket gang i en ny sæson.

Her leverede FCM en forbilledlig indsats mod Brøndby, der blev sendt hjem med et 1-3-nederlag. Sejren betyder mere end blot tre point for sportsdirektør Claus Steinlein.

- Drengene beviste, at de er modige. Oven på den afslutning vi havde sidste sæson, og oven på denne sommer, hvor der har været en del aktiviteter uden for banen, er jeg imponeret over at se et hold så dedikeret og fokuseret, siger Steinlein.

- Kampen gav et svar på, at vi står rigtig godt. De drenge, vi har, viste, at de er blevet til mænd. De viste et kæmpestort mod, og det samme gjorde vores trænerteam.

- Det kendetegner hele vores sportslige setup, at de har modet og tør udfordre. Det vil vi gerne i FC Midtjylland.

Trænerteamets mod kom i kampen mod Brøndby til udtryk ved udskiftningerne.

Da Petter Andersson gik i stykker, blev kantspilleren Rilwan Hassan skiftet ind på den centrale midtbane, og da Brøndby reducerede til 1-2, tog Riddersholm den defensive midtbanemand Izunna Uzochukwu ud og satte angriberen Paul Onauchu ind.

- Jeg havde ikke fornemmelsen af, at vi kunne forsvare kampen hjem. Jeg havde fornemmelsen af, at vi skulle tænke offensivt og fremadrettet, hvis vi skulle holde Brøndbys tryk væk, siger Riddersholm.

- Jeg ville også gerne sende et signal til spillerne på banen om, at de ikke skulle stille sig ned. De løftede måske også øjenbrynene, da Paul kom ind, men det var et klart signal til dem.

Det lå ganske naturligt for Riddersholm at tænke alternativt i sine udskiftninger mod Brøndby.

- De valg, jeg traf, bygger på, vi har en plan A, og den plan A vil vi gerne udbygge videre. Det gjorde vi også ved at sætte Rilwan Hassan ind på den centrale midtbane, siger Riddersholm.

- I vores opstart har vi arbejdet på små ting, der kan udvikle spillet og ikke mindst spillerne, ved at bruge dem på nye positioner, så vi ikke bliver så nemme at læse.

- Det handler om modenhed, og det handler om at udvikle sig, og det har vi gjort over de seneste to-tre år. Derfor har vi nu også større overskud til at eksperimentere, da vi har en base, der er på plads, siger træneren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip