Federer sikrer første schweiziske Davis Cup-triumf

Med sine 17 grand slam-titler og 82 titler på herrernes ATP-tour har Roger Federer vundet stort set alt, der er værd at vinde som tennisspiller.

Men én titel savnede hans imponerende sejrsliste, nemlig Davis Cup-titlen. Sådan er det ikke længere, for søndag sørgede Federer for at sikre Schweiz historiens første Davis Cup-triumf.

I finalens fjerde kamp vandt Federer over Frankrigs Richard Gasquet med cifrene 6-4, 6-2, 6-2.

Sejren bragte Schweiz foran 3-1, og da der spilles bedst af fem kampe, kan Frankrig ikke vende slaget.

- Det er en enorm glæde for mig. Jeg har ventet på dette i 15 år. Det har været en perfekt weekend for os i en vanvittig atmosfære. Alle de schweiziske fans hjalp os enormt, siger Roger Federer ifølge AFP.

Jo-Wilfried Tsonga skulle have repræsenteret Frankrig i søndagens første single, men en skade betød, at han lod sig erstatte af Gasquet.

Afløseren måtte dog give slip allerede fra begyndelsen af første sæt, og Federer var i total kontrol kampen igennem.

Efter knap to timers spil kunne han sammen med resten af det schweiziske hold fejre sejren.

Verdens nummer fire, Australian Open-vinderen Stanislas Wawrinka, havde også sin store andel i sejren, da han vandt sin single fredag, og sammen med Federer vandt lørdagens double.

Wawrinka og Federer havde ellers en opsigtsvækkende uoverensstemmelse, da de i sidste weekend tørnede sammen ved sæsonfinalen i London.

Ved den lejlighed var Wawrinka fortørnet over Federers kones råb fra tilskuerpladserne, men de to spillere fik talt ud efter kampen, og kunne otte dage senere fejre en fælles triumf foran publikummet i Lille.

/ritzau/

 

Dagens Gossip