Fem fra Læger uden Grænser er kidnappet i Syrien

Fem medarbejdere fra Læger uden Grænser (MSF) er torsdag blevet bortført fra et hus i den nordlige del af Syrien af en ukendt gruppe.

Sådan lyder det fredag fra den humanitære nødhjælpsorganisation.

- MSF bekræfter, at fem medlemmer af personalet blev taget i går aftes fra et MSF-hus i den nordlige del af Syrien af en gruppe.

- Tilsyneladende skete det i forbindelse med en afhøring, siger talskvinde for Læger uden Grænser, Samantha Maurin, i en erklæring.

Det er endnu ikke klart, hvem der har bortført de ansatte.

Læger uden Grænser vil ikke give detaljer om de fem ansatte, eller hvor de blev taget fra.

- MSF er i kontakt med alle de relevante aktører samt familierne til kollegerne (de kidnappede red.) og gør alt for at genetablere kontakten til kollegerne, lyder det.

Nødhjælpsorganisationen er kendt for at sende læger til konfliktområder for at hjælpe lokalbefolkningen.

Den syriske præsident, Bashar al-Assad, kontrollerer stadig landområder i den nordlige del af Syrien, men oprørerne, der kræver hans afgang, har indtaget større dele af landet.

Læger uden Grænser har ikke fået det syriske regimes godkendelse til at distribuere hjælp i Syrien, og organisationen opererer således i områder, der er i hænderne på oprørerne.

Ifølge et dokument fra FN fra november er 12 FN-ansatte og 32 medarbejdere fra Røde Halvmåne blevet dræbt siden marts 2011.

I september sidste år blev 28-årige Muhammed Abyad, som arbejdede som kirurg for Læger uden Grænser, dræbt.

Læger uden Grænser har projekter i over 60 lande, og hvert år sender organisationen også danske læger, sygeplejersker, jordemødre, administratorer og logistikere til projekter over hele verden.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip