Femårig pige dræbt under kampe i det østlige Ukraine

Seks mennesker skal fredag have mistet livet under kampe i det østlige Ukraine, oplyser ukrainske myndigheder. Blandt de dræbte er ud over fire regeringssoldater og en minearbejder, en kun femårig pige.

Pigen blev dræbt, og hendes mor blev alvorligt såret, da en mortergranat slog ned i en landsby tæt på frontlinjen i den oprørskontrollerede storby Lugansk. De ukrainske myndigheder hævder, at det var oprørere, der affyrede mortergranaten.

Den proukrainske lokale guvernør Gennadij Moskal siger, at moderen og datteren var på vej til en lokal klinik, da den tragiske hændelse skete.

- Da granaten eksploderede, blev pigen dræbt på stedet, mens hendes mor blev hårdt såret, siger Gennadij Moskal i en skriftlig erklæring.

En talskvinde fra det regionale politi skriver på Facebook, at pigens mor er i intensiv behandling, og at "læger kæmper for at redde hendes liv".

Lidt uden for den anden oprørskontrollerede storby Donetsk blev en minearbejder dræbt og to andre såret, da granater ramte en kulmine nordøst for byen.

Andre steder i regionen blev fire ukrainske regeringssoldater dræbt, da deres stillinger blev bombarderet.

I de seneste syv måneder er over 4000 mennesker blevet dræbt under kampe mellem regeringssoldater og prorussiske separatister i det østlige Ukraine.

I september indgik parterne en våbenhvile, men den er blevet brudt adskillige gange og synes ikke at have nogen effekt.

Ukraine har beskyldt Rusland for at sende soldater og våben til Ukraine for at hjælpe de prorussiske separatister i de østlige regioner i en ny offensiv i konflikten.

Regeringen i Moskva afviser imidlertid at være militært involveret overhovedet. Russerne støtter kun oprørerne politisk, hævder Kreml.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip