Fifa-undersøger kan slet ikke genkende sin rapport

Det kan godt være, at det internationale fodboldforbund (Fifa) mener, at både Rusland og Qatar kan frikendes for at have forsøgt at bestikke sig til VM-værtskaberne i henholdsvis 2018 og 2002.

Men det forstår manden bag rapporten, der angiveligt blåstempler de to landes kampagner, intet af.

Den tidligere amerikanske statsadvokat Michael Garcia har brugt 18 måneder på at danne sig et overblik over, hvad der foregik op til afstemningen om værtskaberne i december 2010.

Og han er meget vred over, at Fifas etiske komité bruger hans rapport til at lukke sagen.

- Dagens beslutning indeholder utallige ufuldstændige og forkerte gengivelser af de fakta og konklusioner, som er opført i rapporten.

- Jeg agter at appellere beslutningen til Fifas appelkomité, skriver han i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Fifas etiske komité har ikke offentliggjort den komplette 430 sider lange rapport, men kun en 42 sider lang sammenfatning.

I den konkluderer Fifa, at der godt nok er foregået ting, der er på kanten af, hvad man etisk kan forsvare, men afviser, at der skulle være dukket noget op, som er så groft, at det skal medføre en ny afstemning om værtskaberne.

Fifas etiske komité har afvist at offentliggøre den fulde rapport med den begrundelse, at nogle af de afhørte i sagen er blevet lovet fuld anonymitet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip