Finansrådets formand revser bankerne på årsmøde

Skrevet af admin

|

02/12/2013

Dagens topnyheder

Finanskrisen har ramt danske banker hårdt. Men nu går det fremad igen.

Men det er vigtigt ikke at glemme fortidens fejl. Det slog formanden for Finansrådet, Danske Bank-direktør Tonny Thierry Andersen, fast på rådets årsmøde mandag i København.

- Der er ingen tvivl om, at de seneste fem år har været en svær tid for dansk økonomi. Det har også været en svær tid for bankerne. Bølgerne er gået højt de senere år, siger Tonny Thierry Andersen.

- Det vil ikke være en overdrivelse at tale om en brydningstid for vores branche. En brydningstid på godt og på ondt, hvor vi har taget sværdslag med omverdenen og os selv, siger han.

Formanden mener, at de nye tider betyder, at man skal bryde med gamle vaner.

- Der er ingen tvivl om, at mange sår skal heles, og at meget har gjort ondt. Men det efterlader os også med en enestående mulighed for at tænke nyt - at finde nye og bedre måder at gøre tingene på, siger han.

Samtidig er det vigtigt at genskabe tilliden til bankerne - og ikke mindst at kunderne igen stoler på deres bank.

- Lad mig gøre det helt klart: Der ér foregået ting i sektoren, hvor man ganske enkelt må tage sig til hovedet. Der ér foretaget dispositioner i enkelte banker, som Finansrådet kun kan tage afstand fra, siger Tonny Thierry Andersen.

- Enkeltbankers fejltrin skader hele sektorens renommé. Der er behov for, at alle hver især tager ansvar og fejer for egen dør, siger Finansrådets formand.

Han mener, at 2013 på mange måder har været "et ransagelsens år":

- I kølvandet på de udfordrende kriseår, er det som om, vi nu er nået til opgørets time. For det første er der taget hul på en række retsopgør, siger Tonny Thierry Andersen.

- For det andet har vi fået implementeret de største og mest centrale direktiver og lovgivninger, der har til formål at sikre bankerne og omverdenen mod, at noget lignende skal gentage sig, siger han på årsmødet.

/ritzau/