Finlands forsvarsminister undslap russisk propagandafælde

Rusland forsøgte i forbindelse med et besøg i Rusland i marts i år at få den finske forsvarsminister Carl Haglund med på propagandabilleder fra en storstilet militærøvelse. Haglund aflyste besøget i sidste øjeblik.

Haglund siger til den finske tabloidavis Ilta-Sanomat, at Rusland ændrede hans program for besøget, efter at krisen i Ukraine var brudt ud.

- Jeg skulle have besøgt Moskva, men besøget blev rykket nærmere på Sankt Petersborg. Efterfølgende forklarede man, at der foregik nogle militærøvelser i området uden at komme med nærmere oplysninger, siger Haglund til Ilta-Sanomat.

- På det tidspunkt begyndte advarselsklokkerne at ringe, og vi indså, at man var i gang med at lægge en fælde for os, da det begyndte at afsløres, hvilken rolle Rusland spillede i forbindelse med begivenhederne på Krim, siger Haglund og tilføjer:

- Der fandt en massiv styrkedemonstration sted i form af en militærøvelse, og de var i færd med at trække mig med ind i den. Naturligvis var der til propagandaformål masser af presse og fotografer til stede.

Oprindelig var der tale om et genbesøg fra Carl Haglunds side, efter at Ruslands forsvarsminister Sergej Sjojgu havde besøgt Finland et halvt år tidligere.

/ritzau/FNB

 

Dagens Gossip