Fire droner er på vej til OSCE-mission i Ukraine

De første fire droner, som Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, OSCE, skal bruge i Ukraine, ventes at ankomme til landet sent fredag, siger den russiske ambassadør i samarbejdsorganisationen, Andrej Kelin.

- De fire droner, der skal anvendes til rekognoscering, er udviklet af et firma i Østrig. Deres anvendelse finder sted i forbindelse med testflyvninger, siger han.

Ifølge Kelin er det stadig uklart, i hvilket omfang de små ubemandede fly skal anvendes af OSCE, da en række spørgsmål fortsat skal afklares med "selvforsvars-militserne" - de prorussiske separatister - i det østlige Ukraine.

- Hvis der ikke opnås enighed om, hvordan de skal anvendes, så kommer de ikke til at flyve ret længe, siger han.

Ifølge Kelin vil Tyskland måske levere flere droner, som skal bruges i overvågningen af den ukrainsk-russiske grænse i henhold til våbenhvilen mellem Kijev-regeringen og separatisterne fra den 5. september.

Det østrigske selskab Schiebel skal levere to S-100 dronesystemer, en kontrolstation, seks operatører og tre mekanikere.

Næsten 700 observatører fra OSCE skal overvåge det ukrainske parlamentsvalg, der finder sted den 26. oktober.

Det oplyste OSCE i forbindelse med, at organisationen åbnede et kontor i Ukraines hovedstad, Kijev, tidligere i denne måned.

Missionen vil overvåge hele valgprocessen i overensstemmelse med OSCE's forpligtelser og andre internationale standarder for demokratiske valg, sagde OSCE i en erklæring.

/ritzau/Itar-Tass

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip