Fire terrormistænkte mænd er anholdt i London

Fire mænd er tirsdag blevet anholdt i den britiske hovedstad, London, mistænkt for terrorrelaterede lovovertrædelser. Mændene blev anholdt af betjente, der efterforsker islamistiske ekstremister, oplyser Scotland Yard.

Mændene på 20 og 21 år er anholdt på mistanke om at være i gang med at forberede og anstifte til terrorhandlinger. De tilbageholdes med henblik på afhøring.

En af mændene, en 21-årig, blev lammet med en Taser-strømpistol under anholdelsen, men han kom ikke noget til, oplyser politiet.

Bevæbnet politi deltog også i en af anholdelserne, men der blev ikke løsnet et eneste skud. Det er meget usædvanligt med sådan en aktion i Storbritannien, hvor politifolk normalt ikke bærer våben.

Politiet ransager nu et ikke nærmere opgivet antal adresser og køretøjer i det vestlige og centrale London.

Den britiske premierminister, David Cameron, udstak i sidste måned regler for hårdere foranstaltninger, som han vil sætte ind med over for briter, der har planer om at kæmpe med Islamisk Stat (IS) i Syrien og Irak, plus dem, der kommer hjem for at udføre angreb på britisk jord.

Omkring 500 britiske jihadister vurderes at kæmpe i de to urohærgede lande.

Britisk politi har foretaget 69 anholdelser i forbindelse med kampe i Syrien i den første halvdel af 2014, hvilket er fem gange flere end i 2013.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip