Firma lover hurtig løsning på NemID-problem

Der er en løsning på vej til de omkring fire millioner danske brugere af NemID, der, grundet en fejl i software-programmet Java, ikke kan føle sig sikre i disse dage.

It-koncernen Oracle, der producerer Java-programmet, har lørdag udsendt en kommentar om sikkerhedstruslen.

- Oracle er opmærksom på fejlen i Java-programmet. En løsning vil være tilgængelig snarest, lyder det blandt andet i Oracles kommentar.

Søren Winge, der er pressechef hos Nets, der har udviklet NemID, hilser den kommende løsning velkommen. Han forventer, at den ligger klar til brugerne i løbet af næste uge.

- Det er opløftende at høre, at der er en løsning på vej. Og vi hører fra Oracle, at der kommer en software-opdatering på tirsdag. Men de har ikke lagt hovedet på blokken og sagt, at den også indeholder en løsning på problemet, siger Søren Winge.

- Men vi forventer, at der sker noget i løbet af næste uge.

Pressechefen anmoder NemID-brugerne om, at de skal holde et vågent øje med Oracles udmeldinger og få opdateret computeren, så snart løsningen kommer.

Et alvorligt sikkerhedshul i Java, som NemID benytter sig af, gør det muligt for udenforstående at overtage kontrollen med NemID-brugeres pc'er og aflytte indtastninger, når man logger på netbanken.

Teknisk direktør Thomas Kristensen fra selskabet Secunia har tidligere på ugen advaret om truslen.

- Vi har stort set alle Java i den browser, vi bruger til hverdag, fordi vi alle er tvunget til at bruge NemID, siger han til Ingeniørens netmedie Version2.

- Den her sårbarhed er man nødt til at tage alvorligt. Det kan godt være, at du er tvunget til at bruge Java sammen med NemID. Men når du surfer til mere dagligdags formål, skal du slå den fra, siger Thomas Kristensen til netmediet.

Søren Winge oplyser, at ingen danskere har mistet penge eller fået lækket personlige oplysninger som følge af sikkerhedshullet.

- Der er ikke nogen, der har været ramt som sådan af problemet. Vi og netbankerne har skærpet vores overvågning, siden problemet kom frem. Og der er ikke noget, der indikerer, at nogen er blevet ramt.

- Men det er en trussel, der indirekte berører rigtig mange danskere, siger Søren Winge.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip