Flere dræbt af skud i indkøbscenter i München

Flere mennesker er dræbt ved et skyderi i et indkøbscenter i München, bekræfter tysk politi over for flere tyske medier.

Politiet skriver desuden på Twitter, at man er bekendt med oplysninger om skyderi et andet sted i Münchens centrum. På Facebook refererer politiet øjenvidneberetninger om tre forskellige bevæbnede personer.

Tre er bekræftet døde, meddeler indenrigsministeriet i den tyske delstat Bayern, hvor München er hovedby. En politikilde siger til nyhedsbureauet AFP, at der "formentlig er seks døde".

Der er endnu ikke fuldt overblik over situationen, meddeler tysk politi kort før klokken 20.

- Vi forsøger at få situationen under kontrol. Vi ved ikke, hvor gerningsmændene er, siger polititalsmand Thomas Baumann til nyhedsbureauet dpa.

Tv-kanalen NTV skrev tidligere på aftenen, at der kan være tale om ti døde i Olympia-centret, mens Münchner Abendzeitung meldte om så mange som 15 dræbte.

- Det ser ud til, at vi har at gøre med et amokskyderi, sagde en talsperson for politiet tidligere på aftenen ifølge Reuters.

Øjenvidner siger, at paniske kunder flygtede ud fra centret, da skyderiet gik i gang.

Politiet opfordrede tidligt via Twitter folk til at forlade gaden nær indkøbscenteret og holde sig indendøre. Kort efter udvidede politiet advarslen og opfordrede folk til at holde sig helt væk fra offentlige gader og pladser og transportsystemet i hele München.

Gerningsmanden eller gerningsmændene er ifølge flere medier fortsat på fri fod.

Politiet har blandt andet helikoptere i luften over Olympia-centret som led i den omfattende politiaktion. Der skal ifølge radiostationen Bayerischer Rundfunk være forstærkning på vej fra politiet i Nürnberg.

Hele undergrundsbanen er afspærret.

Et øjenvidne oplyser til den amerikanske tv-station CNN, at en gerningsmand blandt andet skød mod en rulletrappe fuld af mennesker.

En ansat i centret siger til Reuters, at der blev affyret "mange skud".

- Det er en større ting, sagde en talsperson for politiet, da aktionen netop var gået i gang, til dpa.

En medarbejder i centret beretter over for Münchner Merkur, at en gerningsmand gik ind i centret og begyndte at skyde vildt omkring sig.

Baggrunden for skyderiet er endnu ukendt.

Øjenvidner har postet billeder på sociale medier, der blandt andet viser politiets helikoptere og afspærringer samt mennesker, der flygter fra stedet.

Politiet oplyser, at der blev slået alarm kort før klokken 18. Ifølge en polititalsmand blev de første skud affyret klokken 17.52, skriver dpa.

Indkøbscentret ligger ved siden af Münchens OL-stadion.

Flere europæiske lande er I forhøjet alarmberedskab, efter store terrorangreb har ramt Paris og Bruxelles inden for det seneste år.

Angrebet i München finder sted, samme dag som Norge markerer femårsdagen for angrebet i Oslo og på Utøya, hvor 77 mennesker i alt blev dræbt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip