Flere end 115.000 dræbt i syrisk konflikt

Flere end 115.000 mennesker er blevet dræbt i den mere end to et halvt år lange borgerkrig i Syrien. Blandt de omkomne er titusindvis af soldater, oprørere og civile, oplyser Syriens Observatorium for Menneskerettigheder tirsdag.

Tallet viser, at der alene i september er blevet dræbt 5000 mennesker, og at blodsudgydelserne ikke er blevet mindre af en international aftale om afvikling af Syriens kemiske våben efter et angreb med saringas 21. august i Damaskus-området.

Det britisk baserede observatorium, som overvåger voldshandlingerne ved hjælp af et netværk af aktivister, læger og militærkilder i hele Syrien, siger, at 47.000 soldater og militsfolk, der er loyale over for præsident Bashar al-Assads regering, er dræbt.

Oprørskrigere, heriblandt desertører fra hæren, står for omkring 23.000 af de døde, siger observatoriet. Flere end 41.000 civile er blevet dræbt, heriblandt 6000 børn og 4000 kvinder.

Antallet af dræbte omfatter også 3000 uidentificerede mennesker ifølge observatoriet, som siger, at det dokumenterer dødstallet ved hjælp af film og billeder af lig, som man søger identificeret gennem familie, læger og aktivister.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip