Flere lig fundet i ruinerne af kollapset supermarked

Skrevet af admin

|

22/11/2013

Dagens topnyheder

Lettiske redningsarbejdere bliver ved med at finde døde i et supermarked i Riga, hvor taget er kollapset. Fredag eftermiddag er dødstallet steget til 43.

Det oplyser redningstjenesten i Riga.

Tagkonstruktionen i supermarkedet Maxima styrtede torsdag ned over et større antal kunder, som befandt sig inde i bygningen ved 18-tiden.

200 redningsarbejdere støttet af soldater er i gang med finkæmme ruinerne af supermarkedet. Siden fredag morgen og frem til middag er dødstallet steget fra 12 til 43.

- Vi arbejder på maksimal kapacitet, men der er meget farlige forhold inde i bygningen. Det ser ud som om, vi er nødt til at fortsætte arbejdet hele dagen, fortæller byens brandchef.

Ulykken er en national tragedie. Premierminister Valdis Dombrowskis fortæller, efter han har besøgt stedet, at politiet har indledt en undersøgelse af årsagen til ulykken.

Det er blandt andet blevet bemærket, at der var ved at blive anlagt en græsplæne på taget af supermarkedet.

Flere brandfolk er blandt de døde og sårede, fordi der fandt et nyt kollaps sted i den skrøbelige bygning, efter de var ankommet til stedet.

Tre af de dræbte er brandmænd, oplyser en talsmand for den lettiske redningstjeneste.

Det vides endnu ikke, hvor mange mennesker som fortsat befinder sig inde i den sammenstyrtede beton- og glasbygning i en forstad til Riga.

Det 500 kvadratmeter store supermarked blev bygget i 2011, og årsagen til sammenstyrtningen af den relativt nye bygning er endnu ikke officielt fastlagt.

Supermarkedskæden Maxima, der er den næststørste i Letland, har udsendt en erklæring, hvor det hedder, at man er "overvældet og chokeret" over katastrofen.

/ritzau/AFP