Førtidspensionist får et års fængsel for pengefalsk

Der er næppe tvivl om, at Poul Johan Kjær Jensen er en endda særdeles lille fisk i en sag om 55 falske eurosedler til en samlet værdi af 14.000 euro.

Alligevel har Retten på Frederiksberg mandag valgt at straffe den 63-årige, der siden begyndelsen af 1990'erne har været på førtidspension, hårdt i sagen med et års ubetinget fængsel.

- Det er af generalpræventive grunde. Der er et betydeligt behov for at værne om tilliden til pengesystemet, lød det i retsformand Niels Foldbergs begrundelse for dommen.

Falske penge i omløb er et voksende problem. En opgørelse fra Nationalbanken har vist, at der i 2013 blev fundet 1433 falske pengesedler i Danmark. Det er mere end tre gange så mange som året før.

Pengene i den aktuelle sag blev fundet i Jensens kælderrum i Brønshøj i november. Her foretog politiet ransagning efter et anonymt tip om, at han solgte stoffer fra lejligheden. Ved ransagningen blev der også fundet godt 20 gram hash og en ulovlig kniv.

Det største fund var dog en pose med 10 falske 500 euro-sedler og 45 falske 200 euro-sedler. 14.000 euro svarer til en værdi af godt 100.000 kroner.

- Nu har jeg set en del falske pengesedler i de sager om pengefalsk, jeg har haft med at gøre, og det her er faktisk en ganske god kvalitet, fortæller senioranklager Flemming Petersen fra Københavns Politi.

Sedlerne var lavet på særligt papir og udstyret med et falsk hologram, så de umiddelbart så ægte ud. Men de manglede blandt andet vandmærker.

På sedlerne har politiet fundet fingeraftryk fra to asylansøgere, men ingen fra Poul Jensen, som har hævdet ikke at kende til deres eksistens. Dog har retten lagt vægt på, at kun Jensen havde adgang til det afløste kælderrum

- Der er godt nok ikke fundet fingeraftryk, der stammer fra dig på disse pengesedler. Men vi mener, at det er næsten ligeså godt, at de er fundet i dit kælderrum. Den forklaring, du har givet, er hverken sandsynlig eller troværdig, lød begrundelsen fra retsformanden.

Politiet har ikke kunnet lokalisere de to asylansøgere, hvis fingeraftryk var på sedlerne. En teori er, at Jensen har opbevaret sedlerne for andre, men den slags er altså også strafbart.

Poul Jensen overvejer nu, om han vil anke dommen til Østre Landsret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip