Forældre er bekymrede over SFO'ens svaghedstegn

Skrevet af admin

19/11/2014

Mest læste i dag

Selv om Forældrenes Landsorganisation, Fola, ikke direkte oplever, at skolereformen har fået flere forældre til at fravælge SFO'en, vækker en undersøgelse fra Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, Bupl, bekymring.

I undersøgelsen svarer over halvdelen af 222 udvalgte SFO-ledere, at de oplever et fald i indskrivningen efter skolereformen, og det er et uheldigt signal, mener Folas formand, Dorthe Boe Danbjørg.

- Som forældre bliver vi bekymret, når vi ser sådan en undersøgelse, for det er med til at bekræfte nogen af de antagelser og bekymringer, vi gjorde, da vi diskuterede folkeskolereformen, siger hun til Ritzau.

Formanden understreger, at der ikke er tal for, hvor mange forældre der skal have fravalgt SFO'en. Men hun siger, at forældre flittigt diskuterer problematikken på sociale medier.

- Når vi snakker med forældre og ser på forskellige diskussionsfora på Facebook, oplever vi, at der er utilfredshed med, at SFO'en er et kort fritidstilbud og prisen i forhold til det, man får, siger Dorthe Boe Danbjørg.

Hun frygter samtidig, at SFO'en bliver klemt mellem skoledagen og andre fritidsaktiviteter som eksempelvis fodbold eller gymnastik.

- Det er ærgerligt, for SFO'en er et fristed, hvor man bliver introduceret til en lang række aktiviteter, og det, ser jeg, bliver klemt, siger Dorthe Boe Danbjørg.

Samme undersøgelse viser, at syv ud af 10 pædagoger oplever, at kvaliteten af fritidstilbuddene er blevet dårligere, mens kun to procent af de 1372 adspurgte pædagoger synes, at kvaliteten er blevet bedre.

/ritzau/