Forældre sælger huset og flytter efter børnene til byen

Ungerne er fløjet fra reden, og endnu en generation er kommet til. "De gamle" bor stadig i huset, men faktisk ønsker op mod hver tredje boligkøber over 60 år at flytte. Og gerne til byen for at komme tættere på deres børn og børnebørn.

Det betyder, at de ældre også har en andel i tendensen til den massive tilstrømning til storbyerne, viser en spørgeskemaundersøgelse fra ejendomsmæglerkæden EDC. Undersøgelsen er lavet på basis af 1400 boligkøbere i kædens kundedatabase.

Ifølge Anders Bjerre fra Institut for Fremtidsforskning er det en tendens, at der skrues kraftigt op for mængden af aktiviteter og oplevelser, samtidig med at samværet med familie og børnebørn prioriteres højere.

- De ældre er i dag mentalt og fysisk meget yngre, end de var for bare 20 år siden, siger seniorforsker Anders Bjerre om EDC's undersøgelse.

Anders Bjerre peger på, at børn er blevet et livsværk, og det tæller på prestigebarometeret at tage sig tid til at have nære relationer med sine børn og børnebørn.

- I USA ser vi for øjeblikket en variant af samme tendens, hvor forældrene flytter midlertidigt med deres børn til det område, hvor de skal på college eller campus, simpelthen for at bakke op og kunne være i nærheden, hvis der skulle opstå problemer, siger han.

Mange unge vælger efter studierne at blive boende i de store byer. Og hvor man tidligere ofte vendte tilbage til hjemstavnen, er det mønster i dag vendt om.

- Det, at forældrene vælger at etablere sig inden for rækkevidde af deres børn, lader til at være et ønske fra begge parters side om at være mere sammen, siger Lisbet Fibiger, kommunikationskonsulent i EDC.

- Flere af vores mæglere beretter samtidig om en stigende efterspørgsel på boliger til flere generationer, og her bliver de nære relationer i endnu højere grad forstærket, idet man fysisk og konkret rykker under samme tag, siger hun.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip