Formodet blomsterrøver fængslet i København

To personer blev stukket med kniv og slået med en såkaldt totenschlæger under et røveri i en blomsterhandel i oktober. Nu er en 35-årig mand varetægtsfængslet, mistænkt og sigtet for at stå bag røveriet.

Manden blev anholdt fredag af Københavns Politi, og lørdag blev han fremstillet i grundlovsforhør i dommervagten i København, hvor han blev varetægtsfængslet i 25 dage. Manden har ikke kæret kendelsen til landsretten.

Det var henvendelser fra offentligheden, som førte til at politiet fredag kunne pågribe manden i Hillerødgade på Nørrebro i København.

Henvendelserne kom på baggrund af overvågningsbilleder, som politiet offentliggjorde torsdag.

Manden er sigtet for at stå bag et røveri mod en blomsterhandler i Nordre Frihavnsgade på Østerbro i København den 24. oktober.

Røveriet var særdeles groft, da gerningsmanden ikke holdt sig til at true med vold, men ligefrem stak to ansatte i forretningen ned.

Røveriet er det andet af sin slags inden for to uger, hvor personale i en blomsterbutik er blevet stukket ned af en røver.

Politiet efterforsker, om der kan være tale om samme gerningsmand, men den 35-årige er indtil videre alene sigtet for røveriet i Nordre Frihavnsgade.

Politiet efterforsker desuden et røveri mod en frisør på Vennemindevej på Østerbro, som muligvis også kan være begået af samme gerningsmand.

/ritzau/

 

Dagens Gossip